BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Arnošt: Jsme rádi za prolomení nepříznivé serie

3. 10. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po utkání s Libercem byla na trenérovi boleslavské juniorky vidět velká úleva. Pavel Arnošt měl po dlouhé době po domácím zápase důvod k radosti. Jeho tým porazil silného soupeře z Liberce vysoko 6:2 a získal vůbec první letošní body na domácím kluzišti. "Jsme spokojení. Do utkání jsme šli s tím, že už nutně musíme doma naplno bodovat a to se nám povedlo," prohlásil.

První vyhrané domácí utkání, navíc vysokým výsledkem nad týmem jakým je Liberec... Musíte být určitě spokojený?

"Určitě, velká spokojenost. My jsme do toho utkání šli s tím, že už nutně musíme doma naplno bodovat. Ani to nemuselo být takovým výsledkem, byli bychom spokojeni i s výhrou o jednu branku. Kluci splnili, co jsme si řekli. Vstřelili rychle vedoucí gól, povedlo se jim i zvýšit. Utkání jsme si zkomplikovali dvojnásobným vyloučením, při kterém Liberec snížil. Čtvrtá branka už hosty zlomila a vcelku v pohodě jsme zápas dohráli. Pro některé kluky, co tu hrají v juniorech je to první vítězství nad Libercem, tak jsem rád i za ně."

K dnešnímu zápasu jste si vytáhl třetího brankáře "A" týmu Martina Hrubého, který ale dlouho nenastoupil k ostrému zápasu. Co byste řekl k jeho výkonu?

"Martin patří věkově do naší kategorie, měl jsem možnost ho dnes povolat. V předchozích kolech chytal velmi dobře Klimíček, v domácích zápasech se nám však prostě nedařilo. Do dnešního utkání jsem chtěl nastoupit v co nejsilnější sestavě a protrhnout to. Víme, že pro Martina není Juniorka priorita, ale dnes podal skvělý výkon a moc nám pomohl. A doufám, že ještě pomůže."

Dnes se Vašemu týmu nebývale dařilo při situacích s nestandardním počtem hráčů na ledě. Tři branky v přesilových hrách, jedna v oslabení. Připravovali jste se speciálně na tyto situace?

"Přesilovkám, ani oslabením jsme nevěnovali při tréninku větší prostor než obvykle. Naši hráči dnes ukázali větší důraz kolem branky a to v těchto situacích rozhoduje. Měli jsme také štěstí. Myslím, že dva góly padly po skrumážích kolem branky a kluci to tam pak nějak dostrkali."

Když už mluvíte o důrazu, na hráčích Mladé Boleslavi byla vidět obrovská motivace. Vyplynulo to i z poněkud vysokého počtu vyloučených. Domácím bylo uděleno dvanáct menších trestů. Je to něco, na čem Váš tým musí ještě pracovat?

"Když to takto řeknete, tak to číslo vypadá hrozivě, ale spousta trestů vyplynula v závěru z nekoncentrovanosti a z potyček s podrážděnými Tygry. Oni těch trestů také měli dost (osm - pozn. red.). Jinak určitě budeme s týmem v tomto směru dále pracovat a nabádat je, aby hráli pokud možno v rámci pravidel."

Děkuji za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav