BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav vyráží do Třince. Uspěje?

15. 10. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po úterní pauze, kdy mladoboleslavští hokejisté vůbec poprvé od začátku sezony nehráli, a kdy tedy měli možnost trochu vydechnout, pokračují směle dále. V pátek 16. října míří Středočeši směr východ, čeká je totiž utkání s Třincem. V rámci prvního letošního střetu zvítězila na svém domácím ledě Boleslav 3:1, nezbývá nám tedy nic jiného, než si počkat, jak to dopadne tentokrát. Utkání začíná v 17 hodin.

Třinečtí mají na svém kontě 27 bodů, což je včetně skóre tabulkově řadí na čtvrtou příčku. Stejný počet bodů totiž mají i třetí Pardubice a pátá Plzeň. Pokud by Třinec Boleslav porazil, má možnost za té správné konstalace hvězd poskočit dopředu. Na druhou stranu Středočeši na Oceláře ztrácí čtyři body, což jim sice nedává šanci je předstihnout, ani přiblížení by ale určitě nebylo k zahození.

Třinci lehce "zaskřípal" rozjezd, v prvních pár kolech se po poněkud nejistých výsledcích potácel spíše ve spodu tabulky. V tomto období – jak už bylo řečeno – získala ze zápasu s Oceláři tři body i Mladá Boleslav za výhru na svém domácím ledě. Od pátého kola až toho dvanáctého ovšem Třinečtí prohráli jen jednou (s Karlovými Vary 1:3). V rámci posledních třech utkání Oceláři porazili Slavii 3:1, prohráli ale s Pardubicemi (1:5) a Českými Budějovicemi (2:4).

Bodově nejúspěšnějším mužem nejbližšího soupeře Boleslavi je Ladislav Kohn (5+12), jenž je zároveň také na třetí pozici v celkové tabulce extraligových hráčů. Kohn měl mimochodem Třinci pouze vypomoct a poté plánoval zamířit do Švédska. Jenže tato představa nevyšla a nabídku z Ruska naopak odmítl, takže zůstává u Ocelářů. Gólově je na tom nejlépe Martin Růžička (8+8) a špatně se nevede ani obránci Lukáši Zíbovi (3+8), který loni působil v Boleslavi.

Třinečtí gólmani Tomáš Duba i Peter Hamerlík oba naskočili do osmi zápasů, takže se nejspíš dá říct, že se o svou práci rovnoměrně dělí. O něco horší statistiky má slovenský gólman, jeho procentuální úspěšnost je 91,57 a průměr téměř tří inkasovaných branek na zápas. Oproti tomu Dubova úspěšnost je 93,44 a za svá záda pustí přibližně dva a čtvrt gólu.

V rámci 15. kola zajížděli Oceláři na led Mountfieldu, který ve finále nepřipustil odvoz ani jediného bodu, a který tak Třinecké porazil 4:2. Domácí celek rozhodoval hlavně v přesilovkách, trefil se v nich rovnou třikrát. Dva góly Třince zaznamenali Tomas a Kohn.

Do posledního utkání proti Českým Budějovicím nastoupil Třinec v sestavě: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Malec, Seman, Cartelli, Výtisk, Amdersons, Lojek - Růžička, Polanský, Kohn - Květoň, Peterek, Martynek - Polák, Bonk, Tomas - Hampl, Kanko, Pospíšil

Mladá Boleslav oproti tomu hrála minulou neděli doma, kam dorazil v té době lídr tabulky ze Zlína. Vypjaté utkání muselo rozhodnout až prodloužení, kde se v přesilovce minutu před koncem nastaveného času trefil Nosek a Zlínští tak zvítězili 5:4.

Do posledního utkání proti Zlínu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Jiruš, Čížek, Lehikoinen – Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Sýkora, Boháč – Fabuš, Šagát, Macho – Gajovský, Vrbata, Handlovský