BK MLADÁ BOLESLAV

Do Mladé Boleslavi míří úřadující mistr

17. 10. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Sedmnáctý zápas O2 extraligy odehrají boleslavští hokejisté před domácím publikem. Do Metrostav Arény přijede v neděli 18. října úřadující mistr – HC Energie Karlovy Vary. Domácí by se měli mít před Západočechy rozhodně na pozoru, protože v posledních pěti utkáních Energetici pokaždé bodovali, čerstvé vítězství dokonce urvali jako první ve Vítkovicích. Utkání začíná kvůli fotbalu o hodinu později než obvykle, tedy v 18:30 hodin.

Nově vystavěná hokejová hala nepřinesla Karlovarským do nové sezóny příliš mnoho štěstí. Až na čtvrtý pokus uhrála Energie před domácími fanoušky první body. S nástupem října však došlo na západě Čech k obratu o tři sta šedesát stupňů.

Vzestup týmu trenéra Palečka odnesla jako první Plzeň, která odjela z Varů s výpraskem 0:7. Pak sice v KV Aréně zvítězila na nájezdy brněnská Kometa, jenže vítězství nad Kladnem, Slavií a Vítkovicemi posunulo Energii o jediný bod za boleslavský BK.

Alarmující je také fakt, že Západočeši vozí pravidelně body z venku. Právě při výhře nad Slavií a Vítkovicemi byli Karlovarští v roli hostujícího týmu. Zápas v Mladé Boleslavi bude pro ně třetím venkovním utkáním v řadě. Věřme tedy, že velkou sérii dokáže utnout v neděli právě Bruslařský klub.

Kanadské bodování vede v lázeňském městě Václav Pletka (7+8). Za ním je Lukáš Pech (5+8) a Pletkovi parťáci z lajny Petr Kumstát (6+6) s Václavem Skuhravým (1+10). Nejproduktivnějším obráncem je Ondřej Němec (2+5).

Branku střeží Karlovým Varům Lukáš Sáblík (úsp. zákroků 92,83%), který odchytal co do počtu minut o dvě utkání více, než jeho kolega a brankář reprezentace Lukáš Mensator (úsp. zákroků 89,64%).

Již padla zmínka, že se Varům daří na ledě soupeřů. Tento fakt potvrzuje také tabulka venkovních zápasů, ve které přísluší Energii druhá pozice. A cítí to i sami hráči. “Venku si věříme víc než doma,“ připustil pro klubový web Jaroslav Kristek.

Do posledního utkání proti Vítkovicím nastoupila Energie v sestavě: Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič

Boleslav vyšla v posledním zápase na ledě Třince naprázdno. Ze strany Středočechů to sice nebyl zápas nepovedený, ale bohužel góly, které rozhodují, se jim střílet nepodařilo. Jedinou branku vstřelil ve druhé třetině Fabuš, jenž snižoval na 1:2. Oceláři však nastříleli ještě další tři branky a náskok si spolehlivě pohlídali. “Bohužel jsme neproměnili dvě gólové situace a domácí nám odskočili o dva góly,“ řekl po zápase asistent Jiří Šejba, podle něhož byl rozhodující třetí gól domácích.

Do posledního utkání proti Třinci nastoupila Boleslav v sestavě: Schwarz (37. Valent) - Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Gajovský, Vrbata, Handlovský – Nouza