BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři v pondělí přivítají Ústecké Lvy

18. 10. 2009
Autor: Aleš Procházka
M l. B o l. – Po úspěšném víkendu čeká mladoboleslavské juniory další kolo netradičně už v pondělí, kdy na domácím ledě přivítají Ústí nad Labem. Bude to souboj o druhé místo, oba celky mají v tabulce skupiny západ NOEN extraligy pětadvacet bodů, vítěz utkání se může v případě zaváhání Litvínova stát i novým lídrem tabulky. V záříjovém měření sil vybojovali svěřenci Pavla Arnošta a Tomáše Černíka na severu Čech dva body po lítém boji až v samostatných nájezdech. A navíc – souboje mezi Mladou Boleslaví a Ústeckými Lvy bývají na ostří nože v každé kategorii. To vše jsou důvody, proč jít v pondělí 19. října od 18:00 podpořit boleslavské juniory na velkou halu.

Jako velice vydařené můžeme hodnotit oba víkendové zápasy juniorů. Testem dvou střetnutí s pražskými S prošli bez ztráty kytičky a poskočili v tabulce na třetí místo, o skóre právě za nadcházejícím soupeřem.

V pátečním souboji se Slavii diváci viděli pouhé tři branky a z toho dvě v posledních pěti minutách, na druhou stranu oba celky přichystaly dramatickou záplatku a ve stísněném prostředí malé haly bylo k vidění utkání plné pohledných kombinací a osobních soubojů. Hrdinou zápasu byl Marek Loskot, který nejprve poslal v první třetině domácí do vedení a v necelou minutu před koncem pak za stavu 1:1 vstřelil rozhodující gól.

V sobotu junioři vyrazili na Spartu. Po vyrovnané a bezbrankové první třetině rozvlnil síť po třiceti sekundách hry domácí útočník Forman, během minuty ale Boleslavští vyrovnali zásluhou Belaye. Totéž v obráceném sledu se opakovalo ještě v polovině zápasu, Boleslav se dostala do vedení díky Sedláčkovi a o pět minut později Sparta vyrovnala. Pak ale přišla přesilovka a gól Šimona Antončíka ve 34. minutě, který se nakonec ukázal být vítězným, neboť na začátku třetí části dodal hostům potřebnou jistotu Lenc a junioři Bruslařského klubu tak získali cenné tři body za vítězství 4:2.

Ústí v pátek vyhrálo v Liberci 3:0, přestože se pod Ještědem hrálo bezmála polovinu zápasu bez branek. O výhře Lvů rozhodli rozmezí osmi minut obránce Ondřej Holomek a útočník Ondřej Havlíček, pojistku přidal ve 43. minutě Šrámek.

V sobotu přijel na led Slovanu Litvínov a byl to přímý souboj o dočasné prvenství ve skupině západ juniorské extraligy. Přestože Ústí od čtvrté minuty vedlo, všechny body si odvezli Litvínovští, neboť třemi brankami v poslední třetině zvrátili vývoj utkání na svoji stranu a vyhráli 3:1.

Ofenzivní sílu Ústeckých Lvů představují Ondřej Havlíček a Martin Šrámek. Havlíček je s 28 (9+19) kanadskými body nejproduktivnějším hráčem soutěže, Šrámek mu sekunduje s 19 (10+9) body. Třetí v klubové produktivitě je Robin Hanzl, který nasbíral ve třinácti zápasech osmnáct bodů. Brankář Michael Petrásek do zápasu s Litvínovem dlouho držel neprůstřelnost od 10. října, celkem 192 minut, než za jeho zády skončil puk z litvínovské hole. Nejtrestanějším hráčem Slovanu je Ondřej Holomek se čtyřiatřiceti trestnými minutami.

V mužstvu Mladé Boleslavi se nejproduktivnější hráči o body dělí, Marek Loskot jich stihl nasbírat 11 (8+3), Martin Belay 10 (4+6) a trojice Rys, Jiránek a Krejčík následuje s devíti body. Letošní jedničkou je Jan Klimíček, který odchytal 545 minut, připsal si 315 zásahů, dosáhl procentuální úspěšnosti zákroků 89 procent. Martin Hrubý nastoupil ke třem zápasům, pochytal 93 střel a jeho procentuální úspěšnost se pohybuje okolo 93 procent. Zlý muž boleslavského mužstva Tomáš Jiránek je s osmdesáti trestnými minutami nejtrestanějším hráčem soutěže, značnou porci minut mu ale dodává trest za udeření hráče hokejkou v zápase s Litvínovem.

Derby 17. kola NOEN extraligy juniorů mezi BK Mladá Boleslav a HC Slovan Ústečtí Lvi startuje v pondělí v 18 hodin.