BK MLADÁ BOLESLAV

Rozhodlo, že Sparta nedokázala přidat druhou branku, shodli se oba trenéři

24. 10. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Několik desítek minut poté, co Mladá Boleslav získala svoje historicky první body s pražskou Spartou, dorazili na tiskovou konferenci zástupci obou celků. Za hosty hlavní trenér Pavel Hynek, za domácí asistent trenéra Jiří Šejba (na snímku). Oba přiznali, že zápas mnoho hokejové krásy nepřinesl.

Jako první dostal šanci zhodnotit utkání lodivod Sparty Pavel Hynek. "Dvě třetiny jsme hráli dobře dozadu a narušovali hru soupeře ve středním pásmu," zhodnotil úvodem. "Dostali jsme se do vedení v přesilové hře, problém byl, že jsme nedokázali vstřelit druhou uklidňující branku. O vítězství jsme přišli tři minuty před koncem v oslabení. Tři body bychom si dnes zasloužili," dodal smutně. "Ve třetí třetině jsme měli asi čtyři vyloučené, tam už jsme výsledek jen bránili."

Sparta v devatenácti utkáních hrála devětkrát prodloužení. Pavel Hynek zamyšleně zdůvodňoval "Je to při našich utkáních opravdu častý jev a již je to na pováženou. Je to způsobeno naší nízkou produktivitou. Neproměňujeme jasné šance, to je kámen úrazu. Stejné to bylo dnes, za stavu 0:2 už bychom tři body ubránil."

Jiří Šejba úvodem ocenil kvalitu soupeře. "Sparta předvedla výborný výkon, hlavně po stránce organizace hry. Dá se říct, že první dvě třetiny nás vůbec k ničemu nepustila. Zcela pokryli střední pásmo. Mají skvělé hráče, kteří si s chybami soupeře dovedou poradit a trestat je," přiznal. "Ve třetí třetině už ale Spartě, zřejmě i pod dojmem těch vyloučení, docházely síly. My naopak začali tlačit a dostávat se před branku. Ten vyrovnávací gól už byl pouze vyústěním našich šancí. V závěru jsme měli ještě další příležitosti, ty ale bohužel zůstaly nevyužity," vyhodnotil třetí třetinu. "Musím poděkovat celému týmu za to, že i když jsme se první dvě třetiny k ničemu nedostali, nevzdali se a nakonec dokázali srovnat," pochválil své svěřence.

Oba trenéři byli nadmíru spokojeni s výkony svých brankářů. "Petr Přikryl dnes dostal šanci a zachytal výborně. Nahradil Cháberu, kterému se nepovedl poslední zápas v Liberci," zdůvodnil své rozhodnutí Pavel Hynek. Jiřího Šejbu lehce trápila situace ohledně brankářské dvojky. "Marek Schwarz dnes předvedl výborný výkon. Záda mu po dohodě s Jihlavou bude krýt Řehoř, nebo použijeme vlastní gólmany (Hrubý, Will - pozn. red.). Situace okolo Michala Valenta je nejistá, rozhodnou vyšetření v následujících dnech. Nyní se čeká, až mu splaskne otok. Lékaři se ke zranění nemohou dost dobře dostat." vysvětlil asistent trenéra domácích. Tím zároveň zodpověděl poslední otázku a oba trenéři se mohli vrátit ke svým týmům.