BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav vyráží za středočeským derby do Kladna

24. 10. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Zápasy Kladna jsou jako den a noc. Jeden zápas jednoznačně zvítězí, následující stejně jasně ztratí. Porazí rozjeté týmy z čela tabulky, prohrají s posledním. První vzájemné měření sil v této sezóně dopadlo bez debat lépe pro Mladou Boleslav, která deklasovala Kladno na svém ledě rozdílem pěti branek. Nachystají Kladenští ve středočeském derby odplatu, nebo Bruslaři potvrdí vzrůstající formu? Boj o body odstartuje na kladenském stadionu v neděli od 17:30.

Především díky nevyrovnaným výsledkům je Kladno na předposledním místě se ziskem 23 bodů. Ve vyrovnané tabulce má však ztrátu pouze dva body, díky kterým by jinak vystoupalo na pozice zaručující předkolo play-off. V současnosti dělí sedmé místo od třináctého, které obsadilo právě Kladno, pouhých pět bodů, což poukazuje na důležitost zápasu.

Podpořte hokejisty

Na utkání v Kladně pořádá fanklub BK Mladá Boleslav tradiční autobusový výjezd. Zájemci se mohou hlásit u Petra Hanouška na telefonním čísle 774 141 410. Cena včetně vstupenky činí 200 Kč pro členy fanklubu, ostatní si připlatí o dvacet korun více. Sraz přihlášených se uskuteční ve 15:30 u hlavní brány Městského fotbalového stadionu.

Neschopnost Okenářů udržet vítěznou formu deklarují jejich poslední zápasy. Po výhře nad Českými Budějovicemi následovala prohra s poslední Kometou Brno. Další kolo prohráli Středočeši těsně s lídrem z Vítkovic a poté porazili Slavii. Podle nastaveného algoritmu Kladenských by tedy v souboji s Mladou Boleslaví mohla následovat výhra hostí.

Kladenskému útoku šéfuje čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz Pavel Patera (9+8), který je zároveň nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Sekundují mu Jaroslav Kalla (3+11) a Martin Frolík (7+6). Další velké osobnosti v útoku a dvojčeti Pavla Patery se zatím moc nedaří. Martin Procházka si připsal pouhé dvě asistence. Pro obranné řady je výraznou posilou František Kaberle.

Jasnou jedničkou v brance Kladna je Miroslav Kopřiva. Brankář, který nahlédl do národního týmu, nastoupil do všech letošních utkání jako jednička a jen dvakrát byl vyhnán z branky. Drží si slušnou úspěšnost zákroků 91,01% s průměrem lehce přes tři branky na zápas. Záda mu bude krýt Lukáš Cikánek (84%, 5,85 průměr obdržených branek na zápas).

Poslední zápas HC GEUS OKNA Kladno: Středočeši v předehrávce devatenáctého kola šokovali poloprázdnou O2 arénu. Domácí Slavii porazili vysoko 6:2 a připsali si cenné tři body. Kladenští rozhodli o utkání již v úvodu zápasu, vždyť po první třetině vedli už 3:0. Slávie vykřesala jiskru naděje po brance Havla, Kladenští ji však vzápětí uhasili dalšími třemi brankami v rozpětí pěti minut. V závěru už pouze kosmeticky upravil skóre Vašíček.

Do posledního zápasu nastoupil HC GEUS OKNA Kladno v sestavě: M. Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Trončinský, Toman - Diviš, Patera, Tomajko - Valský, Čurilla, Bílek - Horna, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler

Poslední zápas BK Mladá Boleslav: Do Metrostav Arény zavítala v páteční podvečer Sparta. Většina zápasu ukázala takticky svázanou bitvu. Ani jeden z celků nechtěl udělat chybu a posadit svého soupeře na koně. Šťastným způsobem se ve 36. minutě zapsal do listiny střelců Petr Ton, který v přesilové hře dostal odrazem o Žabkovu brusli puk za záda Marka Schwarze. Bruslaři museli zvýšit obrátky a tlačit se před bránu. Celé snažení Boleslavských vyústilo tři minuty před koncem utkání, kdy také v přesilovce a s pořádnou dávkou štěstí skóroval Sýkora. Mladá Boleslav sahala po vítězství, ale ani šance Krále těsně před koncem normální hrací doby, ani Boháče v prodloužení rozhodnutí nepřinesla. Na řadu přišly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl domácí Fabuš a bonusový bod získali Boleslavští.

Do posledního zápasu nastoupil BK Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - Lehikoinen, Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Jiruš, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Šagát, Macho, Fabuš - Handlovský, Bahenský, Gajovský - Vrbata