BK MLADÁ BOLESLAV

David Vrbata: Všichni jsme se snažili hrát tak dobře, až to asi bylo úplně bez chyb

25. 10. 2009
Autor: Jitka Čechová
K l a d n o – Dost neobvyklý zápas mohli vidět diváci v kladenské hale. Základních šedesát minut, pětiminutové prodloužení a ani jedna branka? Ano, tohle přesně byl případ středočeského derby. Neobvykle nerozhodné skóre tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. A ani to nebyla okamžitá a jasná záležitost, David Vrbata (na snímku) si připsal jediný gól večera až v osmém nájezdu. "Byla tam strašná spousta nevyužitých šancí," vysvětloval příčinu ne zrovna běžného výsledku.

Davide, tohle byl v době moderního, rychlého hokeje docela neobvyklý zápas. V čem byla ta oboustranná neschopnost prosadit se?

Obě strany hrály hodně přesilovek a na obou stranách bylo i strašně moc nevyužitých šancí. Myslím si, že to celé hodně stálo i na výkonech brankářů. Schwarz nás neskutečně podržel, chytal výborně. Oba týmy se snažily hrát tak dobře, až nejspíš hrály úplně bez chyb.

V posledních několika zápasech jste na ledě nedostával příliš prostoru, bylo to pro Vás určité zadostiučinění?

To určitě ne. Jsem rád, že jsem dostal v tom nájezdu šanci a ještě radši pochopitelně jsem, že jsem ji dokázal využít. Podle mě teď hrajeme opravdu dobře, věříme si a bylo to vidět i dneska. I když hlavně po té produktivní stránce to byl asi opravdu tak trochu divný zápas.

Jel jste až šestou sérii samostatných nájezdů a před Vámi se nikdo netrefil. Jak moc jste o tom svém přemýšlel?

Nijak zvlášť, něco takového nedělám snad nikdy. Pochopitelně si něco zkouším na tréninku, ale stejně vždycky všechno vyplyne ze situace.

Měli jste spoustu příležitostí v přesilovkách, tlačili jste se dopředu, ale chyběla tomu střela. Navíc jste opět několikrát pustili soupeře do úniku…

Na přesilovkách musíme zapracovat, to je jasné. I když ne všechno je vyloženě naše chyba, protože to vyplývá z té situace, z toho, jak se tlačíme dopředu. Někdy to sehrajeme dobře, někdy to bohužel trochu zaskřípe.

Jak obtížné bylo nějakým způsobem se na Kladno připravit? Protože o něm je známo, že hraje nahoru a dolů, jednou soupeře rozstřílí, podruhé je to naopak…

Bylo nám jasné, že s Kladnem to nebude lehké. Dobře jsme věděli o té jejich vysoké výhře na Slavii a museli jsme počítat s tím, že můžou hrát podobně dobře i proti nám. Takže teď jsme za ty dva body určitě moc rádi.

Děkujeme za rozhovor.