BK MLADÁ BOLESLAV

Na hokejky se nám dostala nervozita, popsal kolaps Valdemar Jiruš

29. 10. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Jeden z nejlépe rozehraných letošních zápasů Boleslavi rychle zhořkl. V první třetině domácí hokejisté hráli uvolněně a hokejem bavili sebe i publikum, odměnou jim bylo vedení 3:0 po necelých dvanácti minutách hry. Jenže to bylo vše. V dalším průběhu nestačili koukat jak domácí příznivci, tak hokejisté Bruslařského klubu. Obránce Valdemar Jiruš (na snímku) sám jednu branku vstřelil, jenže o spokojenosti nemohla být po zápase řeč. “Těžko se hledají slova. Zodpovědní jsme všichni,“ řekl.

Domácí hokejisté namlsali fanoušky třemi rychlými góly, kterých bylo nakonec na body málo. Do řeči nebylo z boleslavského týmu nikomu. “Těžko se hledají slova. Měli jsme to dobře rozehrané, ale asi jsme se trošku uspokojili, že máme ten zápas v kapse,“ podlehli hráči dojmu, že rychlé vedení zajistí body.

Nestalo se. Boleslav dala impuls soupeři ve vlastní přesilovce. Stává se pomalu pravidlem, že Středočeši ve vlastní početní výhodě inkasují. “Svádět to na jednu chybu by byl alibismus. Jednou se daří jednomu, jindy zase druhému, ale za výsledek je zodpovědný celý tým,“ rezolutně odmítl, že by za prohrou stála tato chyba.

“Dali jsme soupeři příležitost, a on nás potrestal. Využil každou šanci a nám se na hokejky dostala nervozita,“ popsal, jak se vytratilo sebevědomí. “Nedokázali jsme se s tím vypořádat, i když jsme měli šance ve hře pět na pět, měli jsme i přesilovky,“ přiznal, že příležitosti na vyrovnání byly. V závěru hrála Boleslav dokonce 5 na 3.

“Byli jsme málo důrazní a to štěstíčko se od nás odklonilo,“ hledal příčiny výpadku. “Samozřejmě jsme za to ale zodpovědní,“ dodal na druhou stranu. “Snažili jsme se, ale nepadlo to tam. I takové zápasy jsou.“ Boleslavským se snaha upřít nedala. “Mrzí nás to, protože jsme si před reprezentační přestávkou mohli doma připsat tři důležité body. Musíme body vybojovat v neděli v Budějovicích,“ dodal.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav