BK MLADÁ BOLESLAV

Po reprezentační přestávce zase zpátky na led a ochozy, přijíždějí Vítkovice!

12. 11. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ty dva týdny možná utekly jako nic, mnohým se ale po boleslavském hokeji už určitě zastesklo. Nenechte si proto v pátek 13. listopadu ujít zápas 23. kola, v jehož rámci do Metrostav Arény zavítá současný lídr tabulky – tým Vítkovic. Utkání začíná v netradičních 18:10, protože jej bude v přímém přenosu vysílat Česká televize.

Vítkovice mohou být se svými výkony zatím spokojené, zisk 42 bodů a o něco lepší skóre je řadí na první místo tabulky. Nejlepší obrana a druhý nejlepší útok (více gólů nastřílel už jen Třinec) pod vedením trenéra Hadamczika až doposud vyšlapovali bez větších potíží. Za sebou tak zatím nechávají v těsném závěsu Zlín, Třinec a Pardubice, ještě o něco dál pak jsou Slavia a Plzeň. Vedení Vítkovic se v poslední době rozhodlo zatím k jediné lehké obměně svého kádru – Václava Varaďu poslalo na hostování do Brna.

Vítkovickým možná trochu – dalo by se říct – zaskřípal dojezd k reprezentační pauze. V jedenácti zápasech totiž šestkrát tratili bod nebo rovnou dva v prodloužení či nájezdech. Naposledy tomu tak bylo v rámci 21. kola, kdy Steel vyhrál 3:2 v nastaveném čase nad Českými Budějovicemi, a také v rámci 22. kola, kdy zase naopak Vítkovice nestačily v prodloužení Slavii a prohrály 4:5.

Bodově a zároveň taky gólově nejúspěšnějším mužem vítkovického týmu je Jiří Burger (13+11). Nejvíce asistencí zatím nasbíral Petr Hubáček (8+14). Ti dva vévodí statistkám Vítkovic, za nimi jsou pak až sedmnáctibodoví Štefanka, Kvapil a Sičák. Brankářskou jedničkou je Jakub Štěpánek, který se ale těsně před svým plánovaným odjezdem do Finska s českou reprezentací zranil. Podle posledních informací navíc nestihne ani páteční zápas v Mladé Boleslavi a do brankoviště se postaví Filip Šindelář. Vítkovicím bude chybět také Francouz Treille, naopak po zranění se vrací Lukáš Krenželok.

Ačkoliv se i loni Vítkovičtí pohybovali prakticky pořád na špici tabulky, Středočeši, kteří naopak trávili většinu času na spodních příčkách, to na ně ale poměrně uměli. V prvním vzájemném střetu (a pro Boleslav v tom vůbec prvním extraligovém) jim sice podlehli těsně 0:1, zbylá tři utkání ale patřila jednoznačně Bruslařskému klubu. Ten totiž vyhrál 3:0, 3:1 a 5:1. To je určitě lichotivá statistika, na kterou by Mladoboleslavští bezpochyby rádi navázali. Už jenom proto, že letos Vítkovicím dluží za prohru 0:3 na jejich domácím ledě.

A jak vypadal zatím poslední zápas současného lídra? Jak už bylo řečeno, Vítkovice v jeho rámci vyrazili do Prahy, přesněji řečeno na led Slavie, kde se jim také v první třetině dařilo. Díky dvěma rychlým gólům ze šesté a sedmé minuty se brzy ujali vedení. Od poloviny zápasu ale začali na kluzišti dominovat spíše domácí a Vítkovičtí nakonec mohli být ještě rádi, že si domů odvezli bod za dotáhnutí zápasu do samostatných nájezdů.

Do posledního utkání proti Slavii nastoupily Vítkovice v sestavě: Šindelář (nájezdy Vošvrda) - Sičák, Malík, Stehlík, Kuboš, Trnka, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Strapáč, Štefanka, Varaďa - Ujčík, R. Hruška, Kvapil

Mladoboleslavští před reprezentační pauzou zajížděli na jih Čech a dalo by se říct, že dopadli podobně jako Vítkovice na Slavii. V první třetině se sice díky dvěma střelám Fabuše ujali vedení, na začátku té třetí pak ale prohrávali už 2:4. Odvaha a chuť bojovat ale hráče Bruslařského klubu neopustila a díky Pabiškovi a Machovi nakonec ještě dokázali vyrovnat. Naději na dvoubodový zisk ztratili ale hned ze začátku nastaveného času, kdy se v přesilovce trefil domácí Vak.

Do posledního utkání proti Českým Budějovicím nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - Žabka, Kasík, Duben, Jiruš, Lehikoinen, Němeček, Frolo – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Šagát, Macho – Vrbata, Gajovský, Handlovský – Bahenský

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav