BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav si body za bojovnost zasloužila, shodli se oba asistenti

13. 11. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - První utkání po delší pauze je vždy ošidné. Šance vedoucích celků tabulky se vyrovnávají s těmi týmů ze spodních pater. Papírové předpoklady neplatí a to, komu připadnou body, závisí spíše na schopnostech daného týmu dostat se zpět do zápasového tempa. Do Mladé Boleslavi zajel k pátečnímu utkání těžký soupeř – HC Vítkovice Steel. Hosté získali nadějné vedení dvěma trefami reprezentanta Kvapila. Postupem času ale přebírali otěže zápasu domácí a neutuchající bojovností dokázali utkání otočit ve svůj prospěch, z čehož měl samozřejmě velkou radost asistent trenéra domácích Jíří Šejba (na snímku).

Oba asistenti se shodli, že do utkání vstoupily oba celky s pokyny, hrát ze zabezpečených obran. Ani jeden z týmů nehodlal udělat ihned zkraje nějakou chybu a posadit tím tak svého soupeře do sedla. Taktická svázanost obou celků se začala rozpadat po první brance a diváci tak mohli sledovat daleko atraktivnější hokej, než tomu bylo v prvním dějství.

Jako první pak dostal šanci zhodnotit zajímavé utkání asistent trenéra hostí Kamil Konečný. “Úvodem musím pochválit soupeře za to, s jakým nasazením dnešní utkání odehrál. I za nepříznivého stavu se nevzdali a nakonec dokázali zvrátit výsledek utkání na svou stranu,“ hodnotil uznale výkon soupeře.

Jakmile však přišla řeč na výkon vítkovického celku, tvář mu znatelně posmutněla. “I přes bojovný výkon Mladé Boleslavi bych očekával, že tým takto rozehraný zápas již neztratí. Pokud utkání rozehrajete takovýmto stylem, měli byste ho už také dotáhnout do konce. Zvláště pokud chceme pomýšlet na udržení na čele tabulky,“ dodal smutně. “Z utkání jsme logicky nespokojení. Nejen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou,“ zakončil své hodnocení asistent trenéra Vítkovic.

To jeho mladoboleslavský protějšek měl o mnoho více důvodů k radosti. “První polovinu zápasu měli pod svou kontrolou hosté. Navíc jsme udělali pár chyb a soupeř jich dokázal využít,“ vysmekl na oplátku poklonu Vítkovicím Jiří Šejba. “Naštěstí se nám podařilo včas vstřelit kontaktní gól. Naplno nás do hry vrátila přesilovka pěti proti třem z úvodu třetí třetiny. Po vyrovnání jsme již věřili, že to vyjde,“ usmíval se při hodnocení svých svěřenců. “Následně došlo ke změně taktiky. Začali jsme více útočit a hrát Vítkovickým více do těla. Navíc se na hole hostů začínala vkrádat nervozita a my jsme toho dokázali využít. To rozhodlo.“ vysvětlil Šejba a tisková konference byla ukončena.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav