BK MLADÁ BOLESLAV

V páteční podvečer se v Metrostav Aréně představí HC Eaton Pardubice

19. 11. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Reprezentační přestávka boleslavskému celku evidentně prospěla. Ze dvou náročných utkání získala pět bodů ze šesti možných. Nejprve na domácím ledě Boleslav otočila zápas s Vítkovicemi, následně se nezalekla přeplněných tribun brněnského Ronda a na ledě Komety zvítězila na samostatné nájezdy. To samé si ale nemůže říci páteční soupeř Boleslavských. HC Eaton Pardubice hrál po reprezentační přestávce ještě o jeden zápas více než Mladá Boleslav (dohrávka s Českými Budějovicemi), dokázal si však připsat pouhé tři body. Udrží BK Mladá Boleslav slušnou formu a body zůstanou v Metrostav Aréně, nebo svou sbírku rozšíří naopak HC Eaton Pardubice? Odpověď se dozvíme v pátek 20. listopadu od 17:30hod.

V současné tabulce figuruje HC Eaton Pardubice na sympatickém čtvrtém místě, se ziskem 43 bodů při 24 odehraných zápasech. Východočeši těží z výborného domácího prostředí. Na svém ledě posbírali 27 bodů. V Pardubicích chodí na hokej průměrně nejvíc fanoušků (8741 fanoušků/domácí zápas).

Produktivitu Pardubic táhne útočník Petr Sýkora (16+6), v závěsu se drží ex-ústecký Rastislav Špirko (8+12) a Petr Koukal (5+13). Nejproduktivnějším obráncem týmu je Aleš Píša (3+6). V kolonce nejtrestanějšího hráče pardubického celku si překvapivě připisuje již druhé prvenství Petr Sýkora se 48 trestnými minutami.

HC Eaton Pardubice je nyní nucen řešit ožehavou situaci ohledně brankářského postu. Boleslavské hlediště se nemůže těšit na olympijského vítěze a držitele Stanley Cupu Dominika Haška, který je dlouhodobě zraněn, ani na brankáře, který dříve oblékal právě mladoboleslavský dres a pomohl týmu k postupu do ELH – Martina Růžičku, který je nachlazený. Na výběr tak pravděpodobně trenérům Pardubic zůstane z dvojice Filip Landsman a Vladislav Koutský, přičemž vzhledem k předchozím zápasům je pravděpodobnější druhé jméno. Oba zdraví gólmani odchytali minimum zápasů, takže statistiky jsou v tomto ohledu poněkud zcestné.

I Východočeši sáhli po vzoru před sezónou úspěšně posilující Plzně k atraktivním posilám ze zámoří. Tým posílili Colby Genoway, Jeff Jilson a na testování zkouší Pardubičtí Aarona Mackenzieho s Adamem Pineaultem.

Poslední utkání HC Eaton Pardubice: V dohrávce 7. kola hostili Perníkáři na svém ledě HC Mountfield České Budějovice. Domácí mohla hřát zajímavá série. Jihočeši nedokázali na ledě Pardubic zvítězit v normální hrací době již téměř dvanáct let. Úterní zápas ale přinesl její konec. Na branky Melichara a Gřegořka ještě reagovali Zohorna s Kousalem (pro něhož to byl první extraligový gól), na závěrečné dvě slepené branky už ale odpověď najít nedokázali. V čase 58:24 se trefil Květoň a o půl minuty později uzavřel skóre Melichárek. HC Eaton Pardubice tak podlehl na svém ledě HC Mountfield České Budějovice 2:4.

Sestava, ve které nastoupil HC Eaton Pardubice k poslednímu utkání: Koutský – Jillson, Kočí, Nakládal, Kolář II, Píša, MacKenzie, Drtina, Havíř – P. Sýkora, Divíšek, Somík – Kolář, Koukal, Zohorna – Cetkovský, Špirko, Buchtele – Pineault, Kousal, Rákos

Poslední utkání BK Mladá Boleslav: Středočeši zajeli k nedělnímu utkání na led posledního celku tabulky, a to Komety Brno. Lepší vstup do utkání měli domácí, vynikajícího Schwarze ale překonat nedokázali. Jako první se tak prosadila Boleslav. Boháč překvapil jinak skvělého Hoviho nenápadnou střelou. Odpověd si Kometa připravila v přesilové hře, kdy stínění Dopity využil Selingr. Normální hrací doba ani proudloužení už další branky nepřinesly a rozhodovaly tak samostatné nájezdy. V první sérii proměnili jak Sýkora, tak Brabenec, ve druhé jen Vrbata. Ve třetí sérii se už skóre nájezdů neměnilo, a tak bylo jasné, že bod navíc si odveze Mladá Boleslav za výhru 2:1 na samostatné nájezdy.

Sestava, ve které nastoupil BK Mladá Boleslav k poslednímu utkání: Schwarz - Žabka, Kasík, Duben, Šterbák, Jiruš, Lehikoinen, Jindra, Frolo - Pabiška, Král, Handlovský - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Bahenský, Macho - Vrbata, Virkkunen, Gajovský