BK MLADÁ BOLESLAV

Inkasovali jsme po třech stejných chybách, povzdychl si Vladimír Čermák

20. 11. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslařskému klubu v zápase proti Pardubicím nevyšla první třetina. Už po devíti vteřinách hry prohrával a do konce úvodní dvacetiminutovky pak inkasoval dokonce ještě dvakrát. Jak prohlásil lodivod Boleslavských Vladimír Čermák (na snímku), bylo to pokaždé na základě té samé chyby. "Ztratili jsme puk na obranné modré čáře," řekl. "Něco takového se nám nesmí stávat, musíme kotouče dostávat do středního pásma."

Václav Sýkora, trenér Eatonu, se na pozápasové tiskové konferenci pustil poměrně zeširoka do hodnocení utkání: "Základ našeho dnešního vítězství jsme položili v první třetině. Úvod se nám povedl, po devíti vteřinách hry jsme dali gól. I když to bylo zajímavé, protože jsme na jeho potvrzení museli čekat víc než tři minuty," připomněl kuriózní situaci ze začátku duelu. "Hodně nás ta branka povzbudila, a i když si myslím, že domácí byli aktivnější, tak se nám dařilo hrát to, co jsme si řekli, že hrát budeme. Ještě v první třetině jsme navíc přidali další dva góly zejména díky zachycení kotoučů ve středním pásmu."

"Na začátku druhé třetiny jsme ale udělali chybu, dopustili jsme přečíslení a byla z toho branka. Boleslav navíc ještě v této dvacetiminutovce nastřelila břevno, takže musíme přiznat, že kdyby tohle byl gól, tak by ta situace určitě vypadala jinak," připustil Sýkora možnosti Středočechů a vlastně tak i ocenil jejich neutuchající snahu. "Ve třetí třetině jsme sice dali čtvrtou branku, ale pak tam byla zas taková chyba, kdy jsme zbytečně poslali puk na zakázané uvolnění a soupeř pak dal hned po vhazování gól. Na konci jsme si tedy prožili ještě pár perných chvilek. Ale ustáli jsme to a týmu patří za dnešní výkon poděkování," uzavřel.

Stejně jako Sýkora, tak i Vladimír Čermák, kouč Mladé Boleslavi, uznal, že vítěz byl znám prakticky od začátku. "Zápas se rozhodl v první třetině, kdy jsme po třech stejných chybách, kdy jsme ztratili puk na obranné modré čáře, třikrát inkasovali," řekl přímo, kde tentokrát jeho svěřence tlačila bota. "To by se nám nemělo stávat, protože ta modrá čára hrála doslova proti nám – měli jsme ty kotouče dostat do středního pásma," prohlásil.

"Soupeř nás za tato pochybení potrestal a pak už si víceméně kontroloval hru dobrou defenzívní prací jak ve středním, tak i obranném pásmu," ohodnotil Čermák přístup Pardubických ke zbytku zápasu. "Zlom mohl nastat ještě v přesilovce pět na tři, ale tu jsme bohužel nezvládli. Jak se v téhle branži říká, mužstvo, které nezvládne přesilovku pět na tři, prostě nemůže vyhrát…," uzavřel své hodnocení typickým hokejovým prohlášením o nevyužitých dvojnásobných početních výhodách.