BK MLADÁ BOLESLAV

Dvougólový Boháč: Věřili jsme, že máme sílu na otočení výsledku

22. 11. 2009
Autor: Michal Miškovský
P r a h a – Byl hlavním strůjcem zvratu z 1:3 na 5:3. Útočník Daniel Boháč (na snímku) nejprve v závěru druhé třetiny naznačil Slavii, že se s Boleslaví ještě musí počítat. To snížil na 2:3. A v poslední dvacetiminutovce obrat zrealizoval. Nejprve přihrál Nouzovi na vyrovnávací gól a ten vítězný sám vstřelil. Povedené odpolední přestavení v O2 Aréně.

Boleslavští na Slavii nezačali vůbec špatně, vedli už od první minuty. Jenže pak to šlo z kopce. Domácí do první přestávky vyrovnali a po ní dvakrát zaúřadoval extraligový král Roman Červenka. “Ve druhé třetině jsme přestali bruslit, byli jsme často vylučovaní, a proto jsme dostávali góly,“ měl jasno Daniel Boháč.

Jenže Boleslavští letos moc dobře vědí, co to znamená “otočit zápas“. Například v nedávném utkání proti Vítkovicím prohrávali 0:2, ale i přesto brali tři body za výhru 3:2. A obdobně zvrátili duel se Slavií, nepříznivý stav 1:3 Čermákovy svěřence nakopl. “Ve třetí třetině jsme se uklidnili a hráli bez faulů. Věřili jsme, že to otočíme, že na to máme sílu,“ řekl útočník s číslem 88 na zádech.

Opavský rodák letos pravidelně nastupuje s Tomáši Sýkorou a Nouzou, jenže druhý jmenovaný začal utkání proti Slavii v elitní formaci. Až od třetí třetiny se Nouza vrátil na své stálejší místo a hned bylo na co koukat. “Ale ani s Nikolou Gajovským, s kterým jsme hráli první dvě třetiny, to nebylo vůbec špatné. Pak se k nám začaly dobře odrážet puky a se štěstím jsme dávali góly,“ neviděl žádný zásadní rozdíl v souhře.

Tříbodovým ziskem na Slavii završili boleslavští hokejisté první polovinu základní části. “Vždycky to může jít líp, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem horší. S postavením v tabulce jsme zatím spokojeni. Doufám, že se udržíme na podobných místech i v druhé půlce sezony,“ věří Daniel Boháč.

Třetí čtvrtinu zahájí Středočeši v úterý proti Liberci, který už letos dvakrát porazili. “Teď to bude úplně jiný Liberec. Zvedl se a hraje lepší hokej. Musíme se dobře připravit,“ dodal.