BK MLADÁ BOLESLAV

Po úspěchu na Slavii hostí Boleslav Liberec. Porazí ho i potřetí?

23. 11. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Měření sil s pořadovým číslem tři absolvují boleslavští hokejisté v úterý 24. listopadu. Na domácím ledě je čeká souboj na ostří nože, Bílí Tygři Liberec rozhodně nepustí ani bod zadarmo. Duel 27. kola O2 extraligy bude souboj dvou sousedů z tabulky a vypukne v tradičních 17:30.

Severočeskému týmu se druhá čtvrtina soutěže oproti úvodu sezóny vydařila, a proto ztrácí na boleslavský BK pouze dva body. Liberecká výhra 8:1 nad Kladnem budí respekt, navíc se všechny branky Tygrů vešly do druhé třetiny.

Jenže pak přišla na domácím ledě i devastující porážka 1:6 od Slavie. Na čtyřech brankách Pražanů měl podíl “superlídr“ tabulky střelců Červenka, který dal v neděli dva góly i Boleslavi. Z posledního zápasu v Budějovicích se Liberečtí vrátili s bodem za prohru v prodloužení.

Liberec získal na měsíc formou hostování Fina Mika Malkamäkiho, který má vypomoci v obraně. Úterní zápas bude pro mnohé hokejisty také střetnutím s bývalými spoluhráči, vždyť ještě loni v Boleslavi úspěšně působili Hunkes, Moravec nebo Klimenta. Všichni nyní stojí na opačné straně.

V libereckém týmu posbíral nejvíce kanadských bodů Petr Nedvěd (8+14), nejblíže za ním jsou se shodným počtem bodů Milan Bartovič (11+6) a Jan Hlaváč (8+9). Poslední jmenovaný však už řádí ve Švédsku. Vyrovnanou brankářskou dvojici tvoří Tero Leinonen a Marek Pinc, který odchytal v poslední době více zápasů v důsledku zranění svého kolegy.

Středočechům se na podještědský tým daří. Letošní dvě střetnutí vyhráli, v prvním kole doma 2:1, v říjnovém klání dokonce 6:2 na ledě Liberce. Nadcházejícím duelem vstoupí týmy do třetí čtvrtiny základní části extraligy.

Jak již bylo zmíněno, poslední zápas na ledě Mountfieldu prohráli Tygři fotbalovým výsledkem 0:1, když jediný gól vstřelil v prodloužení Melichar. Velkou zásluhu na vydřeném bodu měl brankář Leinonen. “Nastoupil poprvé po velmi dlouhé zdravotní pauze a chytal opravdu skvěle,“ pochválil ho trenér Kalhous.

Do posledního utkání proti Českým Budějovicím nastoupil Liberec v sestavě: Leinonen - Hunkes, DeSantis, Jareš, Derner, Holub, Malkamäki, Čakajík, Rýgl - Dušek, Kašpařík, Bartovič - Špaček, Podkonický, Blatný - Víšek, Plodek, Klimenta - Jech, Urban, Bárta.

Boleslavi se v nedělním zápase povedl zvrat na ledě Slavie. Vedení sice Středočechům vystřelil už v první minutě Bahenský, ale Hruškův gól a dva zásahy Červenky se zdály být zdrcující. Jenže odhodlaní hosté se nevzdali a Boháč dvěma brankami a přihrávkou zavelel k obratu. Skóre pečetil v 51. minutě Lehikoinen.

Do posledního utkání proti Slavii nastoupila Boleslav v sestavě: Schwarz – Kasík, Žabka, Jiruš, Lehikoinen, Šterbák, Duben, Jindra, Frolo – Nouza, Král, Pabiška – Fabuš, Macho, Bahenský – Gajovský, Sýkora, Boháč – Vrbata, Handlovský.