BK MLADÁ BOLESLAV

Po domácí prohře chce Boleslav uspět ve Zlíně

26. 11. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V posledních dvou zápasech se Bruslařskému klubu doma příliš nedařilo, zato je ale poměrně úspěšný na venkovních kluzištích. Na parádní obrat z ledu Slavie a tříbodový zisk tak bude chtít nepochybně navázat i na ledě Zlína, kam Mladoboleslavští zajíždějí v pátek 27. listopadu. Středočeši letos zatím se Zlínskými pokaždé prohráli, a tak jim mají co vracet. Utkání začíná v 18:10 a bude jej v přímém přenosu vysílat Česká televize.

PSG Zlín ve svých sedmadvaceti odehraných kolech vybojoval celkem 48 bodů, což jej díky lepšímu skóre řadí na čtvrtou pozici v tabulce. Přestože se ještě před pár zápasy přetahoval o první místo s Vítkovicemi, na tým pod vedením trenéra Hadamczika teď ztrácí už čtyři body a pustil tak před sebe i Pardubice a Třinec. 48 bodů má rovněž Plzeň, šestá Slavia má potom 46 bodů.

Po sérii pěti výher v řadě, která začala na konci října, se teď Zlínským hned třikrát za sebou nezadařilo. 1:3 prohráli se Slavii a stejně neúspěšně skončilo i jejich tažení proti Vítkovicím. V zatím posledním odehraném kole Moravané nestačili na Pardubice. Není pochyb o tom, že se Mladá Boleslav bude snažit tohoto zlínského výpadku využít a ještě jej o něco prodloužit.

Co se týče sestavení kádru, Zlínští zřejmě nemají s ničím, ani s nikým vážnějším problém, protože od začátku sezony se toho v jejich tabulkách přesunů vlastně mnoho neudálo. Pouze brankáři Tomáši Štůralovi byl vyřízen střídavý start do Třebíče.

Bodově nejúspěšnějším článkem týmu PSG Zlín je hlavně díky svým jednadvaceti asistencím Petr Leška. Nejvíce gólů nastřílel Jaroslav Balaštík (11+9) a daří se i Ivanu Rachůnkovi (6+8), Bedřichu Köhlerovi (9+4) a Michalu Důrasovi (8+4), který v minulém ročníku působil v dresu Mladé Boleslavi.

Brankářskou jedničkou Zlínských je Jakub Sedláček, který nastoupil do 24 zápasů a odchytal přesně 1414 minut. Jeho procentuální úspěšnost činí 92,88 a průměrně inkasuje něco málo přes dva góly za zápas. Sedláčkovi kryje záda již zmíněný Tomáš Štůrala.

Jak už bylo řečeno, Středočeši se Zlínem v letošních dvou střetech prohráli. Poprvé tomu tak bylo na ledě soupeře (2:3), podruhé Boleslav na ledě Metrostav Arény uhrála alespoň bod za prodloužení (4:5pp).

Zlín v rámci minulého kola zamířil do Pardubic, kde šli domácí na svém ledě od začátku do vedení, svůj náskok ale očividně přecenili a ve 35. minutě se tak začínalo od začátku, protože Zlínští vyrovnali na 3:3. Na vítězný gól ovšem diváci nemuseli čekat nijak zvlášť dlouho a už vůbec ne až do třetí třetiny, ve které se sice často rozhoduje, ale která tentokrát zůstala bezbranková – ve 38. minutě totiž utkání "rozsekl" pardubický Koukal. A další "usnutí na vavřínech" už si tentokrát Perníkáři nedovolili.

Do posledního utkání proti Pardubicím nastoupil Zlín v sestavě: Sedláček (17. Štůrala) – Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček – Balaštík, Leška, Köhler – Důras, Záhorovský, Ondráček – Kubiš, Roman Vlach, Sivák – Finsterle, Balán, F. Čech

Mladá Boleslav v minulém kole nestačila na domácím ledě týmu Liberce a bylo to utkání, které se – jak prohlásil asistent trenéra Jiří Šejba – Středočechům zkrátka vůbec nepovedlo. Skóre 0:4 mluví samo za sebe.

Do posledního utkání proti Liberci nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz (26. Valent) – Žabka, Frolo, Jindra, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Šterbák, Kasík – Pabiška, Král, Sup – Boháč, Sýkora, Nouza – Fabuš, Bahenský, Macho – Gajovský, Vrbata, Handlovský