BK MLADÁ BOLESLAV

Už je třeba bodovat. Do Boleslavi jede Třinec

28. 11. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Ze čtyř posledních zápasů se Boleslavští radovali jen jednou, bylo to sice na Slavii, ale na druhou stranu dvě domácí prohry jsou velkou ztrátou. V neděli 29. listopadu přijedou do Metrostav Arény HC Oceláři Třinec, kteří doma v posledním zápase také nesupěli. O motivaci tak bude na obou stranách postaráno, přijďte podpořit Boleslav v boji o další body! Začátek jako vždy v 17:30.

Během sezóny se Ocelářům hned dvakrát podařilo vytvořit pětizápasovou šňůru bez prohry, a mezi to ještě vklínit vedle porážek podobné množství samostatných vítězství. Také proto se v tabulce drží v horních patrech, aktuálně jsou na páté pozici.

V poslední době trápí Moravany hlavě produktivita. Střeleckou mizérii započala domácí prohra s Pardubicemi, které o tři dny dříve loupily v Mladé Boleslavi. V dalším zápase dotáhli Třinečtí zápas na Slavii do prodloužení, ve kterém nakonec vystřelil druhý bod Květoň.

V posledním utkání podlehli Oceláři na domácím ledě rozjetým Budějovicím, přičemž se jim nepodařilo vstřelit branku. Boleslavští hokejisté také nedokázali doma proti Liberci skórovat, a když se individuálně nevydařil ani duel ve Zlíně, prohráli i tam.

Nejproduktivnějším hráčem Třince je Ladislav Kohn (9+22), který plní především roli nahrávače, nejlepším střelcem je potom Martin Růžička (17+11). Velký pozor by si měli dát boleslavští hráči také na ofenzivního obránce Lukáše Zíba (3+13), který je významným scénáristou třineckých gólů a vloni působil právě v Bruslařském klubu.

Třineckou brankářskou jedničkou je Peter Hamerlík (úsp. 91,02%). Záda mu kryje Tomáš Duba (úsp. 92,81%), jenž odchytal o polovinu zápasů méně.

Do posledního zápasu proti Českým Budějovicím nastoupil Třinec v sestavě: Hamerlík - Andersons, Cartelli, Zíb, Hrabal, Malec, Lojek, Výtisk - Květoň, Polák, Bonk - Růžička, Polanský, Kohn - Pospíšil, Peterek, Martynek - Hampl, Kanko, Tomas

Svěřenci trenéra Čermáka vyšli naposledy naprázdno ve Zlíně. Poté, co neproměnil Vrbata trestné střílení, šli do vedení domácí po chybě Žabky. Tentýž muž své zaváhání o pár minut později napravil a vyrovnal. Zlínští rozhodli o dělbě bodů ve druhé třetině, kdy vstřelili dvě branky. V závěrečné dvacetiminutovce upravil na konečných 2:4 z pohledu BK kuriózně Nouza.

Do posledního zápasu proti Zlínu nastoupila Boleslav v sestavě: Schwarz – Žabka, Kasík, Duben, Šterbák, Frolo, Lehikoinen, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, Vrbata, Handlovský