BK MLADÁ BOLESLAV

Nutně jsme potřebovali vyhrát, uvědomuje si důležitost utkání trenér Čermák

29. 11. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Krátce po utkání Mladé Boleslavi s Třincem se do tiskového centra dostavili asistent trenéra hostí Břetislav Kopřiva a hlavní trenér vítězného domácího týmu Vladimír Čermák (na snímku). Po napínavém a pohledném zápase měli oba zástupci svých celků dostatek námětů k hodnocení.

Břetislav Kopřiva našel hlavní příčinu, kvůli které jeho tým v nedělním měření sil s Mladou Boleslaví nedokázal zvítězit, poměrně snadno. "Vymstil se nám neprofesionální přístup hráčů v první třetině, nemělo to vůbec nic společného se snahou venku uspět. Soupeř nám v úvodu utekl o dva góly a do konce třetiny to vedení mohlo být ještě výraznější," charakterizoval úvodní dějství.

"Od druhé třetiny se po důkladné domluvě mužstvo zvedlo, začalo hrát. Dokázali jsme si vytvořit herní převahu, domácí ale začali důsledně bránit a my jsme je už do konce utkání nedostihli," poznamenal zklamaně.

Když byl asistent trenéra Třince dotázán, čím to, že jeho celek po reprezentační pauze dokázal zvítězit pouze jednou v normální hrací době, s odpovědí neváhal. "Před reprezentační přestávkou jsme dávali mnohem více branek. Naší hře chybí ta lehkost a nejspíše také trochu štěstí v zakončení. Také nám chyběl Honza Peterek, který je klíčovou osobností naší ofenzívy. Liga je strašně vyrovnaná a sebemenší chybička může rozhodnout utkání," zdůvodnil.

To zástupce domácího celku Vladimír Čermák mohl pro své svěřence volit pochvalnější slova. "Potřebovali jsme se chytit po dvou nepovedených utkáních. Věděli jsme, že nastoupíme proti mužstvu, které je perfektně sehrané v útoku, tudíž jsme se snažili hrát zodpovědně odzadu. Jak podotkl kolega, podařilo se nám dát v úvodní třetině tři branky a to nás nastartovalo. Jsem moc rád, že si celý tým plnil své úkoly na sto procent i ve zbytku utkání a že jsme zápas dovedli do zdárného konce," okomentoval pochvalně výkon svého týmu.

Nutně musela přijít řeč na novou posilu Mladé Boleslavi. Jaroslav Kracík přišel z Plzně na hostování do konce sezóny a zařadil se do formace k bývalému spoluhráči Fabušovi a slovenskému reprezentantovi Machovi. "Nabídla se nám možnost Kracíka přivést. Předchozí dvě sezóny se mu bodově vydařily a doufám, že na ně naváže tady u nás v Boleslavi. K týmu se připojil pár dní nazpět a vzhledem k tomu si myslím, že si vedl velice dobře," ohodnotil úvodní vystoupení svého nového svěřence.

Při otázce, zda-li hodlá Mladá Boleslav přivést nějaké další posily, odpověděl Vladimír Čermák následovně. "Pokud by měl další hráč přijít, někdo by si musel sbalit věci. Klubový rozpočet je jasně daný a my se podle něj musíme striktně řídit."