BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav se pokusí přibrzdit rozjeté Pardubice

7. 1. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po domácím utkání s poslední Kometou Brno čeká Mladou Boleslav soupeř z opačného pólu tabulky. HC Eaton Pardubice prožívá zatím povedenou sezónu a v ČEZ Aréně jistě uvítá celek z města automobilů svou vyhlášenou bouřlivou atmosférou. Výsledky Východočechů z posledních utkání dávají tušit, že boleslavské hokejisty čeká v tažení za body opravdu nelehký souboj. Dokáží se Mladoboleslavští probudit z herního útlumu, nebo pardubičtí hokejisté potvrdí výtečnou formu a dají svému publiku důvod zaházet ledovou plochu tradičními perníky? Jak to celé dopadne, se dozvíte 8. ledna od 18:00.

Aktuality

V současně rozehrané sezóně dávají Pardubice vzpomenout na roky 2004/2005, kdy Východočeši získali mistrovský titul. Václav Sýkora na pardubické lavičce letos skvěle nakombinoval mužstvo a jeho koncepční práce nese výsledky. Do Pardubického dresu se vrátila zkušená legenda v podobě Dominika Haška, tvrdit muziku přišli ze zámoří Colby Genoway, Adam Pineault, Jeff Jilson a Aaron MacKenzie. Dravé mládí úspěšně zastupují např. Daniel Rákos s Petrem Kousalem. Zapomenout nelze ani na snipery Petra Sýkoru, Jana Starého nebo ex-ústeckého Rastislava Špirka. Pomyslete na jakýkoliv typ hokejisty, v pardubickém dresu ho najdete.

Východočeši si natolik věří, že si dovolili uvolnit do Komety takovou osobnost, jakou je Tomáš Divíšek. A zřejmě vědí proč. Pardubičtí všech posledních pět utkání zvládli a neztratili v nich ani jeden bod. Jak proti celku z města perníku nehrát, naznačil HC Vítkovice Steel. V souboji o druhé místo zvítězili Pardubice vysoko 10:3 a jasně tak demonstrovaly svou současnou sílu a rozpoložení.

To Mladou Boleslav sužuje dlouhé čekání na tříbodové vítězství. V hodně upracovaném utkání tuto nelichotivou sérii boleslavští hokejisté neutnuli ani proti poslední Kometě Brno, navíc přišli o svou stoprocentní úspěšnost při samostatných nájezdech, když ve třetí sérii uspěl jako jediný Kamil Brabenec a připravil tak Boleslav o druhý bod.

Nejistý je i nadále start boleslavské jedničky Marka Schwarze. To ale nemusí trenéry Bruslařského klubu trápit nejvíce. Michal Valent zastupuje svého kolegu velice zdatně a potvrzuje tak, že Mladá Boleslav má jednu z nejvyrovnanějších brankářských dvojic v celé extralize. Daleko těžší hlavu musí mít lodivod Vladimír Čermák z produktivity svého útoku a minel, které vznikají v obraně. Proti Brnu zachraňovaly až vydřené branky v závěru, nejlepší demonstrací zbytečně obdrženého gólu pak byla třetí branka Komety, kterou navíc Boleslavští dostali ve vlastní přesilové hře.

Letošní vzájemné zápasy

Ve prospěch Středočechů nemluví kromě aktuální formy ani vzájemné zápasy. Letos se Bruslařský klub utkal s Pardubicemi již dvakrát, na body však ani jednou nedosáhl. V říjnovém utkání na pardubickém ledě Boleslavští sice dlouho živili naději na bodový zisk, ve snaze o vyrovnání však při hře bez brankáře rozhodl do prázdné branky Rastislav Špirko, pro něhož to byla druhá branka v utkání, a stanovil tak konečný stav na 4:2

Listopadový domácí duel nebyl pro Mladou Boleslav o nic příjemnější. Do paměti se všem fanouškům jistě vryl úvodní gól Pardubic, který padl již po devíti sekundách hry. O zápase bylo prakticky rozhodnuto po první třetině, která skončila jasně 0:3. Boleslavští sice nesložili zbraně a bojovali dál, nic než kosmetická úprava skóre na 2:4 z toho však nakonec nebyla.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent – Kasík, Žabka, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Jindra - Sup, Král, Pabiška – Boháč, Sýkora, Bahenský – Macho, Kracík, Fabuš – Nouza, Vrbata, Handlovský

HC Eaton Pardubice: Hašek (40. Růžička) – Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Drtina – Sýkora, Špirko, Pivko – Kolář I, Koukal, Starý – Pineault, Cetkovský, Zohorna – Klejna, Radil, Rákos

Statistiky

ČEZ Aréna | 8.1.2010 18:00

HC Eaton Pardubice 38. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 70 bodů umístění 11. místo, 50 bodů
127:96 skóre 97:103
0:6 (Kladno) nejvyšší prohra 1:6 (Slavia)
10:3 (Vítkovice) nejvyšší výhra 6:1 (Kometa)
1 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Petr Sýkora 32 bodů (21+11) nejproduktivnější hráč Richard Král 31 bodů (17+14)
Petr Sýkora 21 gólů nejlepší střelec Richard Král 17 gólů
Petr Koukal 18 asistencí nejlepší nahrávač Richard Král 14 asistencí
Libor Pivko +14 nejlepší hráč v +/- Richard Král +7
Michal Šeda -8 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Kasík -9
Jiří Cetkovský 79 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kasík 99 minut
Dominik Hašek 91,83 %
Martin Růžička 92,01 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,78 %
Michal Valent 93,6 %
Domninik Hašek 2,31
Martin Růžička 2,61
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,83
Michal Valent 2,21