BK MLADÁ BOLESLAV

Nikola Gajovský: Snad jsem se za šanci odvděčil

10. 1. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Byl uvolněn na hostování do prvoligového Vrchlabí, aby se rozehrál a rozdmýchal svoji letošní formu. V první lize odehrál patnáct zápasů a posbíral slušných 10 bodů (5+5). To mladoboleslavskému realizační týmu stačilo k tomu, aby ho v době neuspokojivých výsledků zařadil zpět do sestavy. Návrat Nikoly Gajovského (na snímku) proti těžkému soupeři se vydařil. Jeho tým zvítězil a on sám se dokázal podepsat do listiny střelců pod pátou branku domácích.

Nikolo, při vašem návratu do boleslavského dresu na vás čekal těžký soupeř, Slavia Praha. Nepociťoval jste před utkáním nervozitu?

"Ne, nervózní jsem nebyl. Tohle já neřeším. Je mi jedno, proti jakému soupeři nastoupím. Jde mi o to, abych podal co nejoptimálnější výkon a byl svému týmu ku prospěchu."

Boleslav dlouho nedokázala vyhrát za tři body, tentokrát se však výjmečně povedl vstup do utkání. S jakými pokyny jste vstupovali na led?

"Především jsme chtěli hrát na nulu odzadu. Věděli jsme, že Slavia má v útoku hodně nebezpečné hráče. Pokyny zněly bránit střední pásmo a vyrážet k protiútokům. Naštěstí se nám to všechno podařilo."

Co bylo podle vás klíčovým okamžikem utkání?

"Jednoznačně ubráněná druhá třetina, do které jsme vstupovali s vedením 2:0. Tušili jsme, že když se Slávii podaří vstřelit kontaktní gól a budou mít tolik času, nemuselo by to dopadnout dobře. Slávii pak začal docházet čas, v jejich hře se objevovaly chyby z nervozity a z toho plynuly i ty další branky v jejich síti."

Sám jste vstřelil pátou branku Mladou Boleslavi. Jak tento moment vypadal z vašeho pohledu?

"Od Lukáše Handlovského tam přišla perfektní přihrávka. Já chtěl puk zvednout nahoru, jenže mi sklouzl z hole. Naštěstí to tam Hnildovi (Milan Hnilička, pozn. red.) nějak propadlo. Samozřejmě jsem rád, snad jsem se za šanci hrát opět v boleslavském dresu alespoň trochu odvděčil (úsměv)."

Už jste zmínil vašeho spoluhráče z útoku a velkého kamaráda Lukáše Handlovského. Jak si pochvalujete obnovenou spolupráci?

"Spolupráci si pochvaluju moc. Handloš je skvělý hokejista a na ledě si rozumíme."

Děkuji za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav