BK MLADÁ BOLESLAV

Šejba nechtěl komentovat rozhodčí, Venera nebyl spokojený s poslední třetinou

17. 1. 2010
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Nedělní střetnutí Mladé Boleslavi se Zlínem bylo emotivní pro diváky, natož pro trenéry. Hostující trenér Zdeněk Venera na pozápasové tiskové konferenci přiznal, že po dvou povedených třetinách se nakonec jeho tým ještě musel bát o výsledek. Domácí asistent trenéra Jiří Šejba (na snímku) litoval, že jeho tým v závěru nezkusil power-play.

Utkání jako první hodnotil zlínský kouč Zdeněk Venera. “Získali jsme tři body, takže můžeme mít radost. Nejsme ale tak spokojení s poslední částí hry. Po dvou třetinách, které se vyvíjely možná až příliš hodně příznivě a vedli jsme 4:0, jsme se ještě museli klepat o výsledek,“ mrzelo hostujícího trenéra.

Názor Luďka Bukače

“Nebudu hodnotit rozhodčí, ale podobné zápasy jsou každopádně špatnou reklamou pro český hokej. Lidé se chodí na hokej bavit, ne koukat na nepřesnosti. V některých chvílích dokonce nikdo nevěděl, kolik je ve skutečnosti trestů.“

sportovní manažer

“Na druhou stranu, ke cti domácím slouží, že zápas nezabalili. Hráli až do poslední minuty, a pokud by se jim podařilo dát i třetí gól, utkání mohlo být zajímavé až do poslední vteřiny,“ soudí Venera.

Pocity domácího asistenta Jiřího Šejby byly jasné na první pohled, ani slova nebyla zapotřebí. “Zápas nebudu moc hodnotit. Prohráli jsme a musíme pogratulovat soupeři. Ve třetí třetině jsme mohli zkusit hru 6 na 4 bez gólmana,“ uvažoval.

Na přímý dotaz, zdali je nespokojený s výkonem sudích, odpověděl vyhýbavě: “Nebudu se k tomu vyjadřovat. Obrázek si všichni mohli udělat sami.“

Boleslavští sice v uplynulých dvou kolech zvítězili, radovali se proti Slavii (5:1) a v Liberci (5:2), ale vzhledem k minimálním rozdílům v tabulce na hranici příček se vstupenkami do předkola play-off mrzí každá prohra. “Stalo se nám tohle už poněkolikáté. Dvakrát vyhrajeme, můžeme udělat ještě větší krok dopředu, ale jsme v tomhle směru ještě nevyzrálé mužstvo. Najednou nehrajeme stylem, s jakým jsme uspěli v předcházejících zápasech,“ rozebral problém Šejba.

Hodnocení trenérů si můžete poslechnout také v audio archivu.