BK MLADÁ BOLESLAV

Za stavu 0:4 se hraje těžko, bědovali Macho a Vrbata

17. 1. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté nedokázali po dvou tříbodových výhrách navázat na sérii bodovým ziskem nad Zlínem. Třetí tým tabulky přijel do Boleslavi s nepříjemným obranným stylem, který mu navíc stačil na vstřelení čtyř branek. “Proti takovému týmu se těžko hraje,“ řekl střelec první domácí branky Michal Macho (na snímku). Druhou přidal David Vrbata.

Boleslav přežila první nebezpečnou akci Zlína a hned si začala také počínat aktivně. “Po dvou výhrách – doma a venku – jsem šli do zápasu s tím, že tu šňůru natáhneme,“ potvrdil záměr Macho. “Hned na začátku jsme měli dvě šance, pak ale přišly dva inkasované góly z dorážek a sebevědomí je rázem dole,“ začal se zápas vyvíjet úplně jiným směrem, než by si zaplněná Metrostav Aréna přála.

Po dvou třetinách ukazovala světelná tabule stav 0:4. “Špatný začátek a čtyři góly v mínusu. To se strašně těžko dohání,“ pokračoval slovenský forvard. “Proti takovému týmu jako je Zlín, který čeká na červené čáře a brání, se těžko hraje,“ poukázal na nepříjemný herní projev soupeře, který byl účinný.

“Podařilo se nám snížit na 2:4. Kdybychom ty tři minuty před koncem snížili na 3:4, bylo by to dramatické,“ jenže to se nepodařilo. Diváci v hledišti se cítili frustrovaní poté, co v závěru druhé části dvojice rozhodčích Svoboda – Turčan vylučovala jen domácí hráče, zatímco soupeři podobné zákroky procházely. “Pískali tak jak pískali, bylo to rozkouskovaný,“ vynesl verdikt autor druhého domácího gólu David Vrbata.

“Za stavu 0:4 se těžko hraje,“ stvrdil slova svého kolegy. “Škoda, že jsme konec nedotáhli alespoň na remízu, šance tam byly,“ litoval nevyužité příležitosti ze závěrečného tlaku Boleslavi. “Zlín v našich přesilovkách trošku znervózněl.“ S pokrčenými rameny vzhlédl k dalšímu zápasu, v kterém se budou Středočeši snažit částečně ztrátu napravit. “Musíme se soustředit na další zápas a v Třinci urvat alespoň nějaký bod.“