BK MLADÁ BOLESLAV

V zápasech s Třincem zatím vždycky vyhrávali domácí. Změní Boleslavští tuto statistiku?

18. 1. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Extraliga se přehoupla do své poslední čtvrtiny a Mladá Boleslav tak v úterý 19. ledna letos naposledy v rámci základní části míří na led Třince - a naposledy tak má možnost něco udělat se skutečností, že v zápasech s Oceláři v letošním ročníku vždycky vyhrál domácí celek. Úvodní buly utkání padne v 17 hodin.

Aktuality

Třinečtí v letošní sezoně patří mezi celky, které podávají stabilně slušné výsledky. Horší období je potkalo snad jen na přelomu listopadu a prosince, kdy hned ve dvou utkáních nedokázali vstřelit branku – 0:6 prohráli s Pardubicemi a 0:2 s Českými Budějovicemi. Jako jakýsi "odrazový můstek" navíc posloužili Kometě Brno, která od vítězství 4:2 nad Oceláři nastartovala už málokým očekávanou sérii výher.

Co se nepovedlo před Vánocemi, snaží se Třinec dohánět teď. Od začátku nového roku nasadil ostré tempo, nejprve sice přenechal bod z nájezdů Litvínovu, poté ale nedal šanci Kladnu (7:0), Pardubicím (5:4) a také Slavii (3:2). Pouze zatím v posledním kole nedosáhali Oceláři na body a podlehli Jihočechům 3:5. Stabilně dobré výkony zajišťují Moravanům relativně poklidný průběh sezony, zatím nebyli nuceni k žádné obměně kádru. V době nedávno minulé zaznamenali pouze posilu do obrany – Jana Platila.

Bruslařský klub nečeká ve Werk Aréně žádná lehká práce, Třinečtí budou chtít nepochybně využít domácího prostředí a napravit si tak chuť po neúspěchu v Českých Budějovicích. Nicméně i Boleslav bude silně motivována. Oceláři nejsou týmem, na který by neuměla zahrát a i když naposledy doma nestačila na Zlín, hřeje ji tříbodový zisk proti Slavii a Liberci.

Letošní vzájemné zápasy

Mladá Boleslav a Třinec se v letošním ročníku střetli zatím třikrát a pokaždé stoprocentně zafungovala výhoda domácího prostředí. V rámci třetího kola Středočeši porazili Oceláře na svém kluzišti 3:1, přičemž se dvěma góly na degradaci svého bývalého týmu podílel Richard Král. Ten se dvakrát trefil i v dalším domácím utkání Boleslavi, kdy coby kapitán dovedl svůj tým k vítězství 4:3. O poznání citelněji však Boleslav nepochodila v odvetě, z Třince si přivezla porážku 1:5.

Sestavy z posledního kola

HC Oceláři Třinec: Duba - Hrabal, Zíb, Cartelli, Malec, Seman, Platil, Andersons, Výtisk - Polanský, Růžička, Kohn - Květoň, Peterek, Pospíšil - Martynek, Polák, Bonk - Hampl, Kanko, Tomas

BK Mladá Boleslav: Valent – Jindra, Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Žabka – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata

Statistiky

Werk Aréna | 19.1.2010 17:00

HC Oceláři Třinec 42. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 71 bodů umístění 10. místo, 56 bodů
131:116 skóre 112:114
7:0 (Kladno) nejvyšší výhra 6:1 (Brno)
0:6 (Pardubice) nejvyšší prohra 1:6 (Slavia)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Ladislav Kohn 45 bodů (15+30) nejproduktivnější hráč Richard Král 35 bodů (17+18)
Martin Růžička 21 gólů nejlepší střelec Richard Král 17 gólů
Ladislav Kohn 30 asistencí nejlepší nahrávač Richard Král 18 asistencí
David Květoň +16 nejlepší hráč v +/- Esa Lehikoinen +10
Roman Tomas -9 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Kasík -8
Ladislav Kohn 101 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kasík 99 minut
Tomáš Duba 92,56 %
Peter Hamerlík 90,95 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,77 %
Michal Valent 92,97 %
Tomáš Duba 2,43
Peter Hamerlík 2,95
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,84
Michal Valent 2,37
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav