BK MLADÁ BOLESLAV

Přivezou Boleslavští z Kladna důležité body?

30. 1. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Na páteční smolnou prohru se Spartou je nutno zapomenout, před Bruslařským klubem stojí další utkání. V neděli 31. ledna zajíždějí na led trápícího se Kladna, které se po minulém kole, kdy podlehlo Slavii, propadlo až na poslední místo v tabulce. Kapitán Okenářů Patera prohlásil, že hůř už být nemůže, ale staré přísloví praví, že hůř může být vždycky – podaří se Mladoboleslavským toto rčení naplnit? Utkání začíná v 17:30.

Aktuality

Kladenští se trápili už v minulém ročníku a o mnoho lépe na tom nejsou ani letos. Prakticky po celou dobu základní části se drží na nejnižších stupíncích tabulky a pro věčně poslední Kometu představovali nejbližší metu, které chtělo Brno dosáhnout. Až do 45. kola, kdy se Kometě tento cíl podařilo naplnit. Zatímco ona doma porazila České Budějovice, Okenáři nestačili na Slavii a s počtem 49 bodů ztrácí na nyní předposlední Brno jeden bod.

Kladnu tato situaci pochopitelně není lhostejná, ale v době, kdy nikdo nemá peněz nazbyt, není nijak snadné ji produktivně řešit. Na začátku ledna Okenáři posílili o sparťanského obránce Libora Procházku a síly hledají i v první lize – právě v utkání proti Slavii poprvé oblékl dres Kladna vrchlabský Ladislav Gengel.

Ani Bruslařský klub na tom není v poslední době úplně nejlépe. Dobře rozehraná utkání kazí individuální chyby, díky nimž se tak doslova před očima rozplývá vidina bodového zisku. V posledních pěti zápasech Mladá Boleslav vyhrála pouze jednou, a to když si z Třince odvezla dva body za povedenější samostatné nájezdy. "Když budeme na Kladně hrát podobně jako proti Spartě, věřím, že máme šanci uspět," prohlásil s nadějí Tomáš Nouza.

Letošní vzájemné zápasy

Ačkoliv se v případě Mladé Boleslavi a Kladna vždy mluví o středočeském derby, nepředstavovaly v letošní sezoně tyto zápasy nijak zvlášť velkou prestiž a akčnost. Výjimkou je první vzájemný střet ze sedmého kola, kdy Bruslařský klub porazil Kladenské 5:0 a kdy byly skutečně vidět akce a branky (alespoň na jedné straně). V dalších dvou případech už šlo jen o jakousi přetahovanou, která v divácích nejspíš nevzbudila nejlepší dojem. V odvetě na ledě Okenářů padl jediný gól – až v osmém samostatném nájezdu, kterým rozhodl David Vrbata. Obdobně to vypadalo i v rámci 33. kola. Ochozy Metrostav Arény si musely na první branku počkat až do 45. minuty, kdy se trefil Fabuš, o deset minut později vyrovnával Procházka. Znovu tak rozhodovaly až penalty, které tentokrát rozhodl Král.

Sestavy z posledního kola

HC GEUS OKNA Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Trončinský, J. Dlouhý, Mudroch (22. L. Procházka), Šmach - Horna, Patera, M. Procházka - Bílek, Kalla, Valský - Eberle, Stieler (22. Čurilla), Kuchler - Bělohlav, Gengel, Frolík

BK Mladá Boleslav: Schwarz (56. Valent) – Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Jindra – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata

Statistiky

Městský zimní stadion| 31.1.2010 17:30

HC GEUS OKNA Kladno 44. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 49 bodů umístění 12. místo, 58 bodů
111:137 skóre 121:126
6:0 (Pardubice) nejvyšší výhra 6:1 (Brno)
0:7 (Vítkovice a Třinec) nejvyšší prohra 1:6 (Slavia)
6 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Pavel Patera 31 bodů (10+21) nejproduktivnější hráč Richard Král 35 bodů (17+18)
Martin Frolík 13 gólů nejlepší střelec Richard Král 17 gólů
Pavel Patera 21 asistencí nejlepší nahrávač Richard Král 18 asistencí
Daniel Branda +9 nejlepší hráč v +/- Esa Lehikoinen +10
Ondřej Šmach -15 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Kasík -10
Pavel Patera 101 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kasík 103 minut
Miroslav Kopřiva 91,39 %
Lukáš Cikánek 88,89 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,78 %
Michal Valent 92,97 %
Miroslav Kopřiva 2,93
Lukáš Cikánek 3,46
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,86
Michal Valent 2,36