BK MLADÁ BOLESLAV

Za dalším klíčovým zápasem s tabulkovým sousedem jede Boleslav na jih Čech

4. 2. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - První utkání pod vedením Luďka Bukače tým zvládl a jen díky skóre poskočil na desáté místo, právě před svého posledního soupeře z Litvínova. Nyní mladoboleslavský celek čeká podobná situace. Bruslaři budou zajíždět do jižních Čech, aby v Budvar Aréně změřili síly s místními Českými Budějovicemi. Pro boleslavský tým by případná výhra znamenala významnou a vítanou pomoc při honbě za předkolem play-off. Utkání bude k vidění v českobudějovické Budvar Aréně v pátek 5. února od 17:30.

Aktuality

Jihočechům minulou sezónu předkolo play-off uniklo až v posledním kole. České Budějovice musely čekat, jak dopadne utkání Třince. Ten zvítězil a posunul se tak o jeden bod na místo zaručující účast v před kole právě před České Budějovice. Letos si vedou o něco lépe a pět kol před koncem základní části se drží na deváté pozici. Ale pět kol před koncem základní části jsou na vzdálenost dvou bodů hned čtyři týmy se shodným počtem bodů v čele právě s Mladou Boleslaví, které jistě udělají vše proto, aby Mountfield své místo opustil. Jak ale zdůraznil Tomáš Vak, při rozhovoru pro klubové stránky, Jihočeši udělají všechno pro to, aby se play-out vyhnuli.

Z mladoboleslavské kabiny se ozývají neméně bojovná prohlášení. Po změně, ke které došlo na trenérské lavičce, se týmu podařilo vybojovat cenné dva body s přímým soupeřem o play-off Litvínovem. Dobrý výsledek však bude potřeba potvrdit na hřišti jihočeského soupeře, nejlépe všemi třemi body. Právě v takovém případě by Mladá Boleslav poskočila na devátou pozici, právě před svého pátečního soupeře a navíc by získala kontakt s poklidným středem tabulky.

Pozitivní zprávy do boleslavské kabiny došly i z pražských Střešovic, odkud byl měl být ve čtvrtek propuštěn Lukáš Pabiška do domácího léčení. Spoluhráči tak nemusí mít o svého spoluhráče a kamaráda strach a mohou se naplno věnovat hře. Co nového trenéra celku z města automobilů musí trápit, je tenčící se hráčský kádr. Obranné řady se budou muset obejít bez Borise Žabky, utkání s Litvínovem nedohrál po úderu do hlavy od Jánského ani Miroslav Duben. V útoku nepřipadá v úvahu již zmiňový útočník Pabiška, na vážkách je pak start Michala Supa, který byl sestřelen v zápase s Kladnem.

Letošní vzájemné zápasy

V prvním letošním vzájemném měření sil se oba týmy střetly na boleslavském ledě. Hosté se ujali vedení po šťastné brance Gulaše, Boleslavi se ale podařilo deset minut před koncem vyrovnat zásluhou dorážejícího Sýkory. Utkání dospělo až do nájezdů a v nich si rozhodující branku připsal Peter Fabuš. Mladá Boleslav zvítězila v domácím prostředí 2:1 po samostatných nájezdech.

V listopadu naopak získali dva body Jihočeši. Hosté z města automobilů se sice dostali do dvoubrankového vedení díky dvěma přesným trefám Fabuše, po šedesáti minutách však na světelné tabuli svítilo skóre 4:4. V prodloužení dostaly České Budějovici výhodu jednoho hráče v poli a přesilovku nekompromisně proměnil Tomáš Vak. Jihočeši tak porazili Mladou Boleslav 5:4 po prodloužení.

Ani v třetím souboji pátečních soupeřů se diváci nedočkali rozhodnutí v základní hrací době. Boleslav šla na svém ledě sice do vedení zásluhou Pabišky, Jihočeši však kontrolovali už o dvě minuty pozděj trefou Veselého. Utkání znovu dospělo až do samostatných nájezdů a v nich byli úspěšnější Boleslavští. Rozhodující nájezd proměnil David Vrbata a rozhodl o vítězství svého týmu 2:1 po samostatných nájezdech.

Sestavy z posledního kola

HC Mountfield České Budějovice: Kovář - Poživil, Ptáček, Snopek, Gřegořek, Melichar, Kotaška - Gulaš, Šimánek, Pletka - Veselý, Vak, Sailer - Hudec, Červený, Melichárek - Kuchejda, Kostourek, Ježek

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Lehikoinen, Jiruš, Duben, Frolo, Jindra, Kasík, Šterbák – Fabuš, Pabiška (5. Kracík), Macho – Bahenský, Sýkora, Boháč – Nouza, Král, Handlovský – Gajovský, Vrbata, Krejčík

Statistiky

Budvar Aréna| 4.2.2010 17:30

HC Mountfield České Budějovice 48. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
9. místo, 63bodů umístění 10. místo, 61 bodů
114:138 skóre 127:132
6:1 (Slávie) nejvyšší výhra 6:1 (Brno)
0:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 1:6 (Slavia)
5 utkání bez vstřeleného gólu 2
5 utkání bez inkasovaných gólů 2
Tomáš Vak 33 bodů (14+19) nejproduktivnější hráč Richard Král 37 bodů (18+19)
Tomáš Vak 14 gólů nejlepší střelec Richard Král 18 gólů
Tomáš Vak 19 asistencí nejlepší nahrávač Richard Král 19 asistencí
Martin Tůma +8 nejlepší hráč v +/- Esa Lehikoinen +10
Tomáš Mertl -12
Ondřej Veselý -12
nejhorší hráč v +/- Jaroslav Kasík -9
Jan Snopek 108 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kasík 107 minut
Roman Turek 90,83 %
Jakub Kovář 90,49 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,82 %
Michal Valent 92,97 %
Roman Turek 2,80
Jakub Kovář 2,70
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,85
Michal Valent 2,37
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav