BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav ještě pořád živí naději na předkolo, podaří se jí z Brna dovézt body?

8. 2. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Po domácím neúspěchu s Vítkovicemi se situace opět poněkud víc zkomplikovala, z bodového hlediska ale zůstává předkolo play-off ještě pořád reálnou záležitostí. Svěřenci trenéra Bukače si jsou vědomi, že teď už jde skutečně o všechno a v úterý 9. února tak budou chtít na ledě brněnské Komety bezpodmínečně uspět. Utkání, které v přímém přenosu vysílá i Česká televize, začíná v 18:10.

Aktuality

O první polovině základní části letošního extraligového nováčka asi netřeba příliš dlouho hovořit. Brno si na svou první výhru muselo počkat až do dvanáctého kola a odpíchnout se z posledního místa se mu podařilo teprve nedávno. Hlavně díky období, které Kometa nastartovala na začátku prosince (od té doby až do teď odehrála 20 zápasů, z toho jich 13 vyhrála) si nyní drží tříbodový náskok před Kladnem. Na předkolo sice Brno nemůže pomýšlet ani náhodou, deset bodů ze tří zbývajících zápasů už nevykouzlí, ale každopádně se ještě určitě nepochybně porve o neúčast v baráži.

Brno bylo díky své neveselé situaci známo vysokým počtem přestupů a neuvěřitelným počtem hráčů, které stihlo ve svém kádru protočit. Ale co se stalo v poslední době? Těsně před uzavřením přestupových termínů tým opustili hned dva poměrně významní hráči – obránci Robert Kántor a Angel Krstev. Oba se vydali na sever, konkrétně do Švédska. Naopak se připojil Petr Hubáček, který se tak ze svého předchozího působiště – z Vítkovic – vrátil domů.

Mladá Boleslav šla v posledním odehraném kole do utkání proti vítkovickému Steelu naplno, nastřílela pět branek, avšak sama jich šest inkasovala. "Je to paradox," povzdychl si po prohraném utkání Tomáš Sýkora. "Obvykle na defenzívě stavíme, nedostaneme víc jak dva tři góly za zápas. A teď, když se nám jich podaří tolik nastřílet, se stane tohle." Sýkora – který nepochybně mluví za celý tým – se naděje na předkolo play-off nevzdává, na druhou stranu si je ale vědom, že vidina toho je teď zas o něco mlhavější. "Musíme se chytit v Brně," hlásil odhodlaně.

Letošní vzájemné zápasy

Na střetech Mladé Boleslavi a Komety Brno se velkou měrou projevila aktuální situace především druhého jmenovaného celku. V první polovině základní části se Brněnským vůbec nedařilo a Středočechům se proti nim tak povedlo uhrát svůj zatím vůbec nejlepší výsledek – svému soupeři nasázela šest branek a kdyby v závěru utkání už vyloženě nepolevila, mohl tehdy Schwarz ještě navíc slavit nulu – 6:1 pro Boleslav.

V listopadu přišla odveta na ledě Ronda a tentokrát se už nejednalo o tak jednoznačnou záležitost. První gól utkání padl začátku druhé třetiny, kdy šikovně zapracoval Boháč a střelou zpoza brněnského hráče poslal Boleslavské do vedení. Z něj se Středočeši radovali přibližně šest minut, pak v přesilové hře vyrovnával Selingr. Tyto dva zásahy byly jediné, které v základní hrací době i v nastaveném čase padly a v penaltách rozhodl expert na nájezdy Vrbata – 1:2 pro Boleslav.

Jako kdyby to předchozí zápasy už naznačovaly, převaha se pomalu začala přesouvat na stranu Brna. Nebo že se síly začínají minimálně vyrovnávat. V rámci třetího letošního střetu už do Boleslavi očividně přijel jiný tým. Domácí ale nedali svou kůži lacino a první zápas roku 2010 v Metrostav Aréně tak přinesl parádní podívanou, kterou završil vyrovnávacím gólem Pabiška deset vteřin před koncem základní šedesátiminutovky. Nakonec došlo opět i na nájezdy, v nichž rozhodl hostující Brabenec – 4:3 pro Kometu.

Sestavy z posledního kola

HC Kometa Brno: Hovi - Bičánek, Houdek, Ovčačík, Novák, Kempný, Mojžíš, Odstrčil, Richter - Erat, Dopita, Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - Brabenec, Huml, Svoboda - Korhoň, Procházka, Vondráček

BK Mladá Boleslav: Schwarz (31. Valent) – Šterbák, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Kasík, Jindra, Duben – Bahenský , Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Nouza, Král, Handlovský – Hovorka, Vrbata, Gajovský

Statistiky

Hala Rondo | 9.2.2010 18:10

HC Kometa Brno 50. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. místo, 57 bodů umístění 11. místo, 62 bodů
116:147 skóre 133:140
7:2 (Liberec) nejvyšší výhra 6:1 (Brno)
1:6 (Boleslav) nejvyšší prohra 1:6 (Slavia)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Jiří Dopita 38 bodů (19+19) nejproduktivnější hráč Richard Král 39 bodů (18+21)
Jiří Dopita 19 gólů nejlepší střelec Richard Král 18 gólů
Petr Hubáček 21 asistencí nejlepší nahrávač Richard Král 21 asistencí
Petr Hubáček +12 nejlepší hráč v +/- Esa Lehikoinen +9
Michal Kempný -12 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Kasík -11
Radek Dlouhý 52 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kasík 107 minut
Sasu Hovi 92,73 %
Jiří Trvaj 90,76 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,69 %
Michal Valent 92,75 %
Sasu Hovi 2,37
Jiří Trvaj 3,15
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,89
Michal Valent 2,43