BK MLADÁ BOLESLAV

V pěti bodech o sezóně s Pavlem Arnoštem

18. 2. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Trenér boleslavských juniorů Pavel Arnošt (na snímku) má důvod ke spokojenosti. Jeho tým už o účast v play-off nikdo nepřipraví, a tak má nyní příjemné starosti, a sice co nejlépe tým na vyřazovací část sezóny připravit. Jak ale v rozhovoru přiznává, také jej trápí marodka. “Kluci jsou dost zranění a nemocní, jsou s tím problémy,“ krčí rameny.

Sezóna

Příznvici sledující mládežnický hokej si pomalu zvykají na jeho vysokou úroveň. “Co se týče juniorů, tak je to obrovská spokojenost. Jestli je měřítkem postavení v tabulce, tak určitě pohybovat se mezi druhým třetím místem v extralize juniorů pro takový klub, jakým je Mladá Boleslav, je to velký úspěch,“ potvrzuje Pavel Arnošt.

Když prohra, tak vysoká

Při pohledu na výsledkovou listinu juniorů zarazí, že tým stabilně vyhrává, avšak když prohraje, tak vysokým rozdílem. “To je pravda. Máme s tím trošku problémy, ale řekl bych, že je to tím, že dáváme prostor i mladým hráčům a kompaktnost týmu není úplně optimální. Takové výpadky se nám stávají. My to chceme samozřejmě eliminovat a do budoucna to odstranit,“ vysvětluje.

Program v reprezentační přestávce

Nejen národní tým bojuje na olympiádě ve Vancouveru o medaile, v přípravě jsou i mládežnické reprezentace. Čtrnáct dní tak měli junioři k tréninku. “Opět máme starosti se zdravotními problémy hráčů, a ani jsme nemohli zařadit mladší hráče, kteří mají zdravotní problémy také. Takže jsme měli spíš problém s tréninkem, co se týče té dlouhé pauzy. Nebyli jsme v optimální sestavě a nejsme ani teď. Kluci jsou dost zranění a nemocní, jsou s tím problémy. Budeme rádi, když ten kádr do play-off trošku stabilizujeme a trošku připravíme,“ není vše podle jeho představ.

Ambice v play-off

Zanedlouho začne vyřazovací část sezóny, ve které bude chtít Boleslav stejně jako jiné týmy uspět. “Samozřejmě každý by měl mít cíl, že chce vyhrát. My ho určitě máme taky. Takže půjdeme od zápasu k zápasu, nezáleží ale na trenérech, záleží na hráčích, jak se k tomu postaví a kolektivní výkon může určitě ten tým někam posunout,“ zdůrazňuje.

Will, Koudela a Rys v reprezentaci

V národním týmu osmnáctek má BK Mladá Boleslav tři zástupce – brankáře Romana Willa a útočníky Jiřího Ryse s Davidem Koudelou. “Co mám informace, tak národní tým v Bělorusku moc neuspěl. (mluví o generálce osmnáctky na MS “18“ - pozn. red.) Věřím, že se všichni tři hráči do týmu dostanou. Musí to ale samozřejmě potvrdit svými výkony v klubu a v závěrečném soustředění reprezentace,“ uzavírá Pavel Arnošt.

Podívejte se na fotografie z tréninku ve fotogalerii.