BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav potřebuje zvítězit nad Pardubicemi. Navíc bude doufat v prohru Slavie ve Zlíně

2. 3. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Zrak hokejového fanouška se odvrátil od Vancouveru a s napětím sleduje, jak se vyvrbí zápletka domácí soutěže. O tom, kdo se bude účastnit jaké nadstavbové části, je už z velké většiny rozhodnuto. K souboji zbylo poslední místo do předkola play-off a na první pohled to bude duel hodně nevyrovaný. Boleslavští do něj vstoupí s šestibodovým mankem na Slavii. Zda-li se ho Bruslařskému klubu podaří smazat a protáhnout se přivřenými dveřmi do předkola, hodně napoví utkání s Pardubicemi, které začne ve středu 3. března od 18:10.

Aktuality

Pardubice se probíjejí letošní sezónou ve velkém stylu. Dvě kola před koncem základní části se mohou východočeští fanoušci v poklidu připravovat na play-off, do kterého se Perníkáři probojovali bez větších problémů. Současné třetí místo je skvělou vizitkou pardubického celku a zároveň ukázkou, jak složitý úkol před Mladou Boleslaví leží.

Jak do předkola

Boleslavští hokejisté musí v základní hrací době porazit Pardubice i Slavii a zároveň doufat v prohru Pražanů na ledě Zlína ve středečním kole.

Přestávku, zapříčiněnou ZOH ve Vancouveru, strávili Pardubičtí tvrdým tréninkem, navíc si zahráli ještě o jedno přípravné utkání více, než Bruslařský klub. První zápas sehrál pardubický Eaton s Kladnem. Východočechům se utkání příliš nevydařilo a odešli poražení 1:4. Duel s Kometou Brno už dopadl o poznání lépe a Pardubice zvítězily snadno 5:1.

Bruslařský klub se pokusí vytěžit maximum z dvoufázového tréninkového plánu, který týmu naordinoval nový kouč Jan Tlačil. Aby se Boleslav protlačila do předkola play-off, nesmí si dovolit ani jedno klopýtnutí. A hned následující utkání boleslavské hokejisty podrobí zkoušce opravdu nepříjemný soupeř, proti kterému se letos nepovedlo získat ani jeden bod.

Mladá Boleslav své přípravné utkání sehrála s Libercem. Oba celky se po vyrovnaném průběhu zápasu rozešly smírně 2:2. V Metrostav Aréně se snaží všelijak navodit bojovnou atmosféru a povzbudit hráče k co nejlepšímu výkonu. Minulý čtvrtek se hráči setkali s fanklubem a posezení s fanoušky tým jistě řádně nakoplo. Dort ve tvaru podkovy v boleslavských barvách vytvořený fandy a odhodlané výrazy nedovolí hráčům nechat Pardubicím i jen metr kluziště zadarmo.

Letošní vzájemné zápasy

Prvně se oba celky střetly v rámci 12. kola na pardubickém ledě. Boleslav dlouho držela naději na body. Díky nepovedené třetí třetině, kterou hosté z města automobilů prohráli 0:2, na ně ale nedosáhli.

Ani výhoda domácího prostředí boleslavským hokejistům body nepřinesla. Už po devíti vteřinách šli hosté do vedení zásluhou Somíka. Domácí se dlouho nemohli vzpamatovat a brzy už prohrávali 0:3. Boleslavští sice zabrali, ale nic víc než korekce na 2:4 z toho už nebylo.

Nejblíže bodům byli Boleslavští v lednovém utkání, které skončilo rozdílem jediné branky. O žádné velké drama ale nešlo, dvacet vteřin před koncem snížil na konečných 3:4 Tomáš Sýkora a na další ataky pardubické branky již nezbyl čas.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz (27. Valent) - Šterbák, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Kasík, Jindra, Duben - Nouza, Sýkora, Boháč - Bahenský, Král, Sup - Fabuš, Kracík, Macho - Gajovský, Vrbata, Handlovský

HC Eaton Pardubice: Růžička – Mitchell, Havíř, Jillson, MacKenzie, Píša, Kočí, Drtina – Kolář I, Koukal, Starý – Pineault, Špirko, Somík – P. Sýkora, Cetkovský, Pivko – Zohorna, Kousal, Semorád

Statistiky

Metrostav Aréna | 3.3.2010 18:10

BK Mladá Boleslav 51. kolo HC Eaton Pardubice
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. místo, 62 bodů umístění 3. místo, 90 bodů
134:144 skóre 171:130
6:1 (Kometa Brno) nejvyšší výhra 8:0 (Slavia Praha)
1:6 (Slavia Praha) nejvyšší prohra 0:6 (Kladno)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
Richard Král 39 bodů (18+21) nejproduktivnější hráč Petr Sýkora 41 bodů (26+15)
Richard Král 18 gólů nejlepší střelec Petr Sýkora 26 gólů
Richard Král 21 asistencí nejlepší nahrávač Rasstislav Špirko 20 asistencí
Esa Lehikoinen +8 nejlepší hráč v +/- Libor Pivko +19
Jaroslav Kasík -12 nejhorší hráč v +/- Michal Šeda -8
Jaroslav Kasík 109 minut nejtrestanější hráč Jiří Cetkovský 99 minut
Marek Schwarz 91,62 %
Michal Valent 92,50 %
úspěšnost brankářů Martin Růžička 91,82 %
Dominik Hašek 91,89 %
Vladislav Koutský 90,24 %
Filip Landsman 83,33 %
Marek Schwarz 2,91
Michal Valent 2,48
průměr inkasovaných gólů Martin Růžička 2,66
Dominik Hašek 2,38
Vladislav Koutský 2,33
Filip Landsman 5,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav