BK MLADÁ BOLESLAV

Přímý souboj o předkolo se nekoná, přesto bude utkání se Slavií neméně důležité

4. 3. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Šanci na předkolo play-off sice Mladá Boleslav ztratila, sezóna ale ještě nekončí. Českou extraligu čeká poslední kolo základní části a poté se rozhoří urputný souboj o udržení, který letos bude obzvlášť napínavý. Díky produktivitě týmů ze svého okolí se Boleslav ocitla na předposledním místě tabulky, ale nic není ztraceno. Na své dva soupeře pro play-out schází jeden bod, navíc Kladno zaostává za Boleslaví hned o bodů sedm. Jestli Bruslařský klub vylepší svou výchozí pozici, se dozvíme v pátek 5. března od 18:10.

Aktuality

Loňský vicemistr neprožívá sezónu podle svých představ. Místo útoku na první příčky se až do předposledního kola letošního ročníku krčil na hranici předkola a play-out. O poslední místo zaručující účast v předkole vyřazovacích bojů soupeřili Pražané na dálku právě s Mladou Boleslaví. Slavia dokázala porazit PSG Zlín a utla tak veškeré naděje a spekulace fanoušků Bruslařského klubu.

Na výsledek pražského celku se nakonec nebylo třeba ohlížet. V domácím utkání před slušně zaplněným hledištěm Metrostav Arény nedokázali Boleslavští splnit základní předpoklad, a to porazit Pardubice. Prohra je o to hořčí, že Bruslařský klub byl dlouho lepším celkem. V úvodu utkání si domácí vytvářeli aktivní hrou slušné šance, skvělého Haška však překonat nedokázali. Postupem času začaly být Pardubice čím dál tím nebezpečnější, za coč byly odměněny. Zpečetění výsledku přesnou trefou do prázdné branky bylo už jen posledním hřebíčkem do boleslavské rakve.

Trenér Tlačil neprožil nejšťastnější premiéru, byť předvedený výkon je pozitivním příslibem do budoucna. Mladé Boleslavi ale mnoho času nezbývá a boj o udržení se začíná hodně přiostřovat. Zatímco Bruslařský klub nezískal ani bod, všichni přímí soupeři pro play-out bodovali. Brno získalo body tři, Karlovy Vary s Kladnem brali po bodu. Mladá Boleslav tak byla odsunuta na nelichotivou 13. pozici se sedmibodovým náskokem na poslední Kladno.

Letošní vzájemné zápasy

První střetnutí Mladé Boleslavi a pražské Slavie se odehrálo v jednoznačném duchu. Bruslařský klub domácímu týmu vůbec nestačil a prohrál vůbec nejvyšším výsledkem v letošním ročníku 1:6. Čestný úspěch za boleslavské barvy zaznamenal ex-slavistický Michal Sup.

To 26. kolo přineslo úplně odlišnou zápletku. Dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej a Slávisté vedli zásluhou dvou branek Červenky 3:2. Pak ale vůbec nezachytili boleslavský nástup do třetí třetiny a Slavia tak podlehla Bruslařskému klubu 3:5.

První domácí utkání hrála Boleslav díky změně pořadatelství až v lednu, domácím fanouškům se ale vyplatilo počkat. Tým z města automobilů zápasu jednoznačně vévodil a zvítězil jasně 5:1, když gólman Valent přišel o čisté konto nešťastně až 16 vteřin před koncem utkání.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Jiruš, Frolo, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben – Nouza, Sýkora, Boháč – Pabiška, Král, Sup – Fabuš, Gajovský, Macho – Bahenský, Vrbata, Handlovský

HC Slávia Praha: Slipčenko - Žižka, Kadlec, Campbell, Drtina, Vašíček, Kolařík, Sloboda - Červenka, T. Svoboda, Doležal - Havel, Sklenář, Tomica - Vondrka, Holec, Jelínek - Kůrka, V. Růžička, Clarke - Endál

Statistiky

Metrostav Aréna | 5.3.2010 18:10

BK Mladá Boleslav 52. kolo HC Slávia Praha
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. místo, 62 bodů umístění 7. místo, 71 bodů
134:146 skóre 140:150
6:1 (Kometa Brno) nejvyšší výhra 6:1 (Ml. Boleslav)
6:1 (Č. Budějovice)
6:1 (Liberec)
1:6 (Slavia Praha) nejvyšší prohra 0:8 (Pardubice)
3 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Richard Král 39 bodů (18+21) nejproduktivnější hráč Roman Červenka 72 bodů (30+42)
Richard Král 18 gólů nejlepší střelec Roman Červenka 30 gólů
Richard Král 21 asistencí nejlepší nahrávač Roman Červenka 42 asistencí
Esa Lehikoinen +7 nejlepší hráč v +/- Roman Červenka +20
Jaroslav Kasík -12 nejhorší hráč v +/- Jiří Drtina -9
Tomáš Frolo 111 minut nejtrestanější hráč Jiří Vašíček 93 minut
Marek Schwarz 91,72 %
Michal Valent 92,50 %
úspěšnost brankářů Robert Slipčenko 91,90 %
Stanislav Neruda 88,86%
Dominik Furch 87,50%
Marek Schwarz 2,86
Michal Valent 2,48
průměr inkasovaných gólů Robert Slipčenko 2,27
Stanislav Neruda 3,13
Dominik Furch 3,21
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav