BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav podržel Schwarz, shodli se oba asistenti

14. 3. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Nervózní zápas s úřadujícím mistrem Boleslavští na domácím ledě zvládli a po dlouhém čekání slaví tři body. Tři body znamenající výměnu pozice s Kladnem, které tak kleslo na poslední příčku skupiny o udržení. Utkání hodnotili na tiskové konferenci oba asistenti a shodli se, že v opatrném zápase podržel Boleslav skvělým výkonem brankář Schwarz.

Do hodnocení se pustil jako první asistent trenéra Karlových Varů Václav Baďouček. “První třetina byla hodně opatrná, od domácích jsme očekávali velký nápor,“ pravil, jenže úvod utkání patřil spíše hostům.

“Utkání se rozhodlo ve druhé třetině, kdy jsme si vypracovali několik velkých šancí, dali jsme tyčku, ale bohužel jsme nedokázali skórovat,“ potvrdil fakt, že Energetici mají v play-out problém se střílením gólů.

“V závěru jsme dostali gól a to bylo klíčové. Zredukovali jsme sestavu na tři pětky, měli jsme tlak, ale hra se smrskla na souboj s výborným Schwarzem,“ vysekl domácímu brankáři poklonu na závěr.

Boleslavský asistent Jiří Šejba (na snímku) viděl utkání podobně. “Sami jste to viděli. Opatrná první třetina, a druhá, ve které nás podržel Marek,“ potvrdil slova kolegy. “Podařilo se nám dát gól a myslím, že to trošičku nahlodalo psychiku hráčů Varů,“ uvažoval.

“Ve třetí třetině jsme odskočili na 2:0. Bohužel, zase jsme to zramatizovali svou chybou, zápas se dal dohrát v klidu. Vary na nás vytvářely velký tlak, ale ten tým už samozřejmě hraje v křeči, není tak v klidu a nám se podařilo vedení 2:1 ubránit,“ dokončil své myšlenky.

Hodnocení trenérů si můžete poslechnout také prostřednictvím audioarchivu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav