BK MLADÁ BOLESLAV

Startuje druhá polovina play-out, Boleslav míří do Brna

22. 3. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Mladou Boleslav čeká druhá zastávka při sérii venkovních utkání. Po západočeské misi cesta povede zcela na opačnou stranu - na východ. Kometa je nejlepším celkem tabulky o udržení. Brněnští se mohou opírat o zkušené útočníky Dopitu a Divíška, v brance čaruje Hovi. Bruslařský klub povzbuzený dílčím úspěchem na ledě Energetiků bude chtít body potvrdit. Úvodní buly v brněnské Hale Rondo padne v úterý 23. března od 18:00.

Aktuality

V rámci play-out zůstávají Boleslavští brněnské Kometě hodně dlužni. Zatímco v základní části byla statistika mezi oběma celky víceméně vyrovnaná, ze vzájemných utkání ve skupině o udržení vycházejí jednoznačně lépe Brněnští. Úterní soupeř středočeského celku nasbíral v play-out nejvíc bodů ze sestupem ohrožené čtveřice. První porážku si Kometa připsala až v šestém utkání na ledě Kladna.

Mladá Boleslav se poslední dvě kola potácela na posledním místě a prokousala se z něj až po střetnutí na ledě karlovarské Energie. Po vyrovnaném utkání rozhodl při samostatných nájezdech Tomáš Sýkora, jeho branku potvrdil Tomáš Nouza. Marek Schwarz nepustil za svá záda jediný samostatný nájezd karlovarských střelců a na bodovém přídělu pro boleslavské barvy měl tak nemalý podíl. Středočeši však nemají zdaleka vyhráno. Před Energii se posunuli pouze o skóre při shodném počtu bodů.

Trenérskou dvojici celku z města automobilů může těšit, že se konečně prosadili útočné řady. Branky si v zápase s Karlovými Vary připsali Handlovský s Pabiškou, rozhodující nájezd byl připsán Sýkorovi. Josef Jindra tak mohl nechat střeleckou hokejku vydechnout. Dobré výsledky s Energetiky je ale nutné potvrdit v dalších utkáních a pokud možno Západočechům co nejdříve odskočit.

Vzájemné zápasy v play-out

Prvním vzájemným utkáním s Kometou středočeský celek play-out zahajoval. V hale Rondo byl k vidění bojovný a vyrovnaný hokej. Skóre otevřel boleslavský Fabuš a potrestal tak chybu Brna v přesilové hře. Pět minut před koncem však chytrou tečí vyrovnal bojovník Jiří Dopita. Utkání dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých uspěl domácí celek. Rozhodující nájezd proměnil Ludvík. Kometa v Rondu zvítezila 2:1 na samostatné nájezdy.

Ani druhé střetnutí na svém ledě nedokázala Boleslav vyhrát. Utkání otevřel podobně jako v minulém utkání v oslabení hostující Divíšek. Za domácí vyrovnal v přesilové hře Jindra, ve stejné činnosti se na druhé straně prosadil tečí před brankou Ovčáčik. Když brněnský Šindel zvýšil na 3:1, nevypadalo to s domácím celkem dobře. Jenže se od modré do puku opřel Lehikoinen a dal svému týmu naději. I přes obrovský závěrečný tlak se Boleslavi nepodařilo překonat obětavou obranu a skvělého Hoviho. Kometa vyhrála na boleslavském ledě 3:2.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Duben, Frolo, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Kasík, Šterbák – Bahenský, Sýkora, Handlovský – Pabiška, Král, Sup – Fabuš, Macho, Boháč – Nouza, Vrbata, Gajovský

HC Kometa Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Koma, Zubíček - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Varaďa, Divíšek, Hubáček - Šindel, Huml, Brabenec - R. Procházka, Meidl, Ludvík

Statistiky

hala Rondo | 23.3.2010 18:00

HC Kometa Brno 7. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
1. místo, 76 bodů umístění 3. místo, 68 bodů
138:161 skóre 145:161
3:1 (Kladno) nejvyšší výhra 2:1 (Karlovy Vary)
1:3 (Kladno) nejvyšší prohra 1:3 (Kladno)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Jiří Dopita 4 body (3+1)
Tomáš Divíšek 4 body (3+1)
Martin Richter 4 body (2+2)
nejproduktivnější hráč Richard Král 5 bodů (0+5)
JIří Dopita 3 góly
Tomáš Divíšek 3 góly
nejlepší střelec Josef Jindra 3 góly
pět hráčů má po dvou asistencích nejlepší nahrávač Richard Král 5 asistencí
Jiří Dopita +3 nejlepší hráč v +/- Nikola Gajovský, Marcel Šterbák – oba +1
Václav Varaďa, Václav Meidl – oba -1 nejhorší hráč v +/- Peter Fabuš, Daniel Boháč, Michal Macho - všichni -3
Roman Erat 38 minut nejtrestanější hráč Tomáš Frolo 37 minut
Sasu Hovi 94,63 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,98 %
Sasu Hovi 1,81
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 1,96