BK MLADÁ BOLESLAV

Třetí zápas venku v řadě: Boleslav zakončí turné po cizích stadionech na Kladně

25. 3. 2010
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – V Karlových Varech výhra na nájezdy, v Brně prohra o gól a na Kladně? Boleslavské hokejisty čeká v pátek poslední venkovní zápas před návratem do Metrostav Arény. Svěřenci Jana Tlačila odstartují zápas na půdě Okenářů v 17:30.

Aktuality

Pro Kladenské je play-out paradoxně nejúspěšnějším milníkem sezony. Zatímco v základní části bylo už dlouho dopředu evidentní, že se Okenařů nebude týkat play-off a budou mít velké starosti se záchranou, teď válejí. Ve skupině o udržení získali úctyhodných šestnáct bodů z celkových jedenadvaceti.

Poslední dva Kladno ztratilo až v závěru základní hrací doby v úterním duelu na ledě Karlových Varů. Po prohře 3:4 v prodloužení se svěřenci Otakara Vejvody museli spokojit s jediným bodem.

Tento výsledek může pořádně trápit i Mladou Boleslav, protože nulový zisk Energie, na který to až do poslední minuty vypadalo, by udržel Bruslařský klub na předposledním místě. Realita je však taková, že tým Jana Tlačila opět klesl na chvost o dva body za Karlovy Vary.

Mladoboleslavští v úterý zajížděli do Brna, ale po vyrovnaném průběhu zápasu se vraceli domů s prázdnou. Ve 23. minutě otevřel skóre Fabuš, ale domácí ještě do druhé přestávky skóre otočili. V úvodu závěrečného dějství se strhla přestřelka, která narostla až do stavu 4:3 pro Kometu. Za Bruslařský klub se trefili Handlovský a Bahenský, vytoužený čtvrtý gól však nepadl.

Vzájemné zápasy v play-out

Mladá Boleslav se v pátek v Kladně napotřetí pokusí o skalp Okenářů. V předchozích dvou vzájemných zápasech v rámci skupiny o udržení se jí to nepovedlo. Před čtrnácti dny prohrála na půdě středočeského rivala 1:3. Jindra dokázal odpovědět na úvodní gól Kally, ve 35. minutě však vrátil domácí do vedení Valský, zatímco svěřenci Jana Tlačila podruhé recept na gólmana Cikánka nenašli. V power-play hostí ještě potvrdil výhru svého týmu Patera.

Také zápas ve městě škodovek ovládlo Kladno. V deváté minutě otevřel skóre Patera, v úvodu druhé třetiny zvýšil Kalla a Mladoboleslavští reagovali až dvě minuty před vypršením základní hrací doby kontaktní brankou Jindry. Závěrečná power-play výsledek nezměnila – 1:2.

Statistiky v play-out

Městský zimní stadion Kladno| 26.3.2010 17:30

HC GEUS OKNA Kladno 8. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 74 bodů umístění 4. místo, 68 bodů
152:169 skóre 148:165
5:1 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 2:1 (Karlovy Vary)
1:3 (Brno) nejvyšší prohra 1:3 (Kladno)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Pavel Patera 7 bodů (5+2) nejproduktivnější hráč Richard Král 5 bodů (0+5)
Pavel Patera 5 gólů nejlepší střelec Josef Jindra 3 góly
Jaroslav Kalla 4 asistence nejlepší nahrávač Richard Král 5 asistencí
Richard Diviš +3 nejlepší hráč v +/- Nikola Gajovský
Marcel Šterbák, oba +2
Libor Procházka
Ladislav Gengel
Martin Frolík, všichni -2
nejhorší hráč v +/- Daniel Boháč -3
Milan Toman 12 minut nejtrestanější hráč Tomáš Frolo 37 minut
Lukáš Cikánek 95,05 % úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,16 %
Lukáš Cikánek 1,56 průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,25