BK MLADÁ BOLESLAV

O naději se zachráněným Brnem

29. 3. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Netřeba připomínat, v jaké pozici se po prohře s karlovarskou Energií nachází BK Mladá Boleslav. Tři kola před koncem skupiny o udržení ztrácí na předposlední příčku šest bodů. V úterý 30. března proti Kometě Brno tedy musí bezpodmínečně vyhrát za tři body a doufat ve ztrátu mistra na Kladně. Utkání startuje v Metrostav Aréně v 17:30.

Aktuality

Boleslav mohla velmi reálně pomýšlet na záchranu, pokud by byla v neděli porazila Karlovy Vary. Jenže to se nestalo; hosté utkání během posledních deseti minut otočili a Bruslařský klub odešel poražen 1:3 a se šestibodovým mankem na právě předposlední Energii. To vše navíc ve chvíli, kdy je ve hře už jen devět bodů.

Nezbývá tedy nic jiného, než vyhrát všechny tři zápasy a spoléhat na pomoc ostatních týmů. Vary by musely prohrát na Kladně nebo v Brně, k poslednímu utkání jedou Boleslavští právě do lázeňského města. “Budeme kluky dál motivovat, aby se drželi ve hře a uvidíme, jak se to vyvine,“ neztrácí naději Jiří Šejba.

Kometa Brno má už záchranu jistou, v posledním zápase ji navíc oslavila výhrou v samostatných nájezdech nad Kladnem. Druhý bod pro domácí zajistil v penaltách veterán Jiří Dopita.

Vzájemné zápasy v play-out

V duelech s Kometou ve skupině play-out uhrála Boleslav dosud jediný bod v prvním zápase v Brně, který prohrála 1:2 po samostatných nájezdech. Druhé měření ovládla ve městě automobilů Kometa 3:2, třetí zápas zase před vlastním publikem 4:3. O motivaci pro úterní duel má tedy BK postaráno, je třeba zlomit neúspěchy proti Brnu a urvat všechny body!

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Jiruš, Duben, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Kasík – Nouza, Sýkora, Boháč – Pabiška, Král, Handlovský – Fabuš, Macho, Bahenský – Gajovský, Vrbata, Sup.

HC Kometa Brno: Hovi - Protivný, Richter, Houdek, Ovčačík, Mojžíš, Koma, Zubíček, Novák - Erat, Dopita, Varaďa, Svoboda, Divíšek, Brabenec, Procházka, Meidl, Huml, Šindel, Ludvík, Hubáček.

Statistiky v play-out

Metrostav Aréna | 30.3.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 10. o udržení HC Kometa Brno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 69 bodů umístění 1. místo, 82 bodů
151:171 skóre 148:170
2:1 (K. Vary) nejvyšší výhra 3:1 (Kladno)
1:3 (Kladno, K. Vary) nejvyšší prohra 1:3 (Kladno)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Richard Král 6 bodů (0+6) nejproduktivnější hráč Jiří Dopita 7 bodů (4+3)
Lukáš Handlovský, Josef Jindra oba 3 góly nejlepší střelec Jiří Dopita 4 góly
Richard Král 6 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Dopita, Kamil Brabenec, Martin Richter všichni 3 asistence
Nikola Gajovský +3 nejlepší hráč v +/- Jiří Dopita +5
Tomáš Sýkora -4 nejhorší hráč v +/- Ctirad Ovčačík, Václav Varaďa, Václav Meidl všichni -2
Tomáš Frolo 37 minut nejtrestanější hráč Roman Erat 38 minut
Marek Schwarz 92,11 % úspěšnost brankářů Sasu Hovi 93,79 %
Marek Schwarz 2,29 průměr inkasovaných gólů Sasu Hovi 2,17