BK MLADÁ BOLESLAV

Autogramiáda u Olympie potěšila malé i velké

1. 9. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Vzdor zatažené obloze se na parkovišti před Olympií sešla opravdu pořádná řádka lidí. Ještě před 15. hodinou se u stolečku, který byl vyhrazen pro trenéra A týmu Jana Votrubu, kapitána Richarda Krále a brankáře Filipa Šindeláře, sešel početný zástup čekatelů netrpělivě doufajíc v brzký příchod představitelů našeho týmu.

A nemuseli čekat dlouho! Krátce po plánovaném zahájení akce se objevil trenér Jan Votruba v doprovodu týmového maskota a nedlouho poté společně dorazili také Filip Šindelář s Richardem Králem. Sotva dosedli na svá místa, v davu to zašumělo a v následující půl hodině nebylo trojici v hustém obležení fanoušků téměř vidět. Rozdávali se podepsané fotografie, vlaječky s logem klubu, CD s boleslavskou hokejovou hymnou či malé imitace dresů. Chybět nemohlo ani několik společných fotografií hokejistů s fanoušky. Jak se ale dalo s úsměvem zaznamenat, šlo převážně o slečny.

Spokojenost byla vidět na obou stranách, trenér Votruba prohlásil: „Jsem rád, že přišlo tolik lidí, kteří mají zájem. Tenhle kontakt s fanoušky se mi líbí, vždycky přinese něco navíc, co na zimním stadionu nezažijete.“ Podobně pak mluvil i fanoušek Petr z Mladé Boleslavi: „Na hokej chodím pravidelně, tak jsem rád, že můžu vidět ty kluky taky trochu z jiného úhlu. Jsou to obyčejní a hlavně fajn chlapi,“ říká s úsměvem. Na otázku, co si myslí o dočasném přestěhování klubu do Benátek nad Jizerou, jen máchl rukou. „Bude to trochu komplikovanější, ale opravdové fandy to od hokeje neodradí. Já osobně nevynechám jediný zápas, pokud to nebude nezbytně nutné.“

Autogramiáda skončila dříve, než se čekalo. Z plánovaných dvou hodin se díky obrovskému zájmu stala jen necelá hodina. Pak už nebylo na co se podepisovat, ani co rozdávat. Přesto se ale rozhodně nedá říct, že by se na někoho nedostalo. Fanoušci, a v neposlední řadě také fanynky, odcházeli spokojení a určitě se již těší na nadcházející sezónu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav