BK MLADÁ BOLESLAV

Před baráží do Karlových Varů

3. 4. 2010
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Hlavně se vyhnout zranění. S tímto přáním pojedou boleslavští hokejisté k poslednímu utkání play-out do Karlových Varů. Bruslařský klub zřejmě nenasadí kompletní sestavu, podobně jako v pátek v domácím utkání proti Kladnu budou někteří hráči odpočívat před náročnou baráží. V KV Aréně se hraje v neděli od 16 hodin.

Aktuality

Karlovarští sice pomistrovskou sezonu pořádně zpackali, ale nakonec mohou být rádi, že to nedopadlo ještě hůř. Právě na úkor Mladé Boleslavi se vyhnuli baráži a nejspíše zakončí letošní extraligový ročník na 13. místě. K záchraně udělali rozhodující krok přesně před týdnem v duelu na ledě Bruslařského klubu, který vyhráli 3:1 a odskočili tehdy na téměř nedostižný šestibodový náskok.

Definitivně se pak rozhodlo v úterý, kdy Energie zvítězila na Kladně 2:0 a účast Mladé Boleslavi v baráži se stala jistotou. Podobně jako Mladá Boleslav v pátek nasadila sedm juniorů, i Karlovarští odjížděli do Brna s neúplnou sestavou. Volno dostali Skuhravý, Košťál, Němec a Mensator a Západočeši prohráli v moravské metropoli 2:4. V nedělní domácí rozlučce proti týmu Jana Tlačila by už však všichni čtyři jmenovaní měli být připraveni.

Mladá Boleslav v pátečním středočeském derby nechala odpočívat Schwarze, Jindru, Boháče, Sýkoru, Pabišku, Krále, Macha a Fabuše. První extraligový zápas si připsali junioři Lenc a Jiránek, na deset minut naskočil brankář Klimíček a další mladí hráči Čížek, Loskot, Ferebauer a Sajdl dostali daleko více prostoru než v předchozích extraligových zápasech, do nichž nastoupili. Někteří z nich podle všeho nastoupí i v Karlových Varech.

Vzájemné zápasy

Mladá Boleslav v letošní sezoně doposud nastoupila proti Západočechům sedmkrát a může se pyšnit aktivní bilancí. Ze vzájemných zápasů vytěžila třináct bodů, zatímco Energie jen osm. Bruslařský klub však musí hodně mrzet již zmíněné poslední měření sil, v němž přišla o reálnou šanci na vyhnutí se baráži.

Sestavy z posledního kola

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík - Černý, Prošek, Čutta, Logionov, Nosek, Mucha, Schmidt, - Kumstát, Pech, Košťál - Hluchý, Melenovský, Skladaný - Zucker, Čachotský, Balázs - Cyganov, Budinský, Hřebejk

BK Mladá Boleslav: Valent (29. – 40. Klimíček) – Žabka, Čížek, Frolo, Jiruš, Lehikoinen, Kasík – Gajovský, Vrbata, Sup – Bahenský, Nouza, Handlovský – Loskot, Kubeš, Ferebauer – Lenc, Jiránek, Sajdl

Statistiky

KV Arena | 4.4.2010 16:00

HC Energie Karlovy Vary 12. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
3. místo, 78 bodů umístění 4. místo, 69 bodů
157:179 skóre 158:181
2:0 (Kladno) nejvyšší výhra 2:1 (Karlovy Vary)
1:5 (Kladno) nejvyšší prohra 1:3 (Kladno)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Lukáš Pech 6 bodů (2+4) nejproduktivnější hráč Richard Král 6 bodů (0+6)
Štěpán Hřebejk 2 góly nejlepší střelec Lukáš Handlovský 4 góly
Marek Melenovský 5 asistencí nejlepší nahrávač Richard Král 6 asistencí
Jan Košťál +3 nejlepší hráč v +/- Nikola Gajovský +5
David Balázs -6 nejhorší hráč v +/- Tomáš Frolo -6
Jakub Čutta 16 minut nejtrestanější hráč Tomáš Frolo 39 minut
Lukáš Mensator 91,35 %
Lukáš Sáblík 81,82 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,48 %
Michal Valent 78,13%
Jan Klimíček 66,67%
Lukáš Mensator 2,26
Lukáš Sáblík 4,00
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,44
Michal Valent 4,52
Jan Klimíček 5,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav