BK MLADÁ BOLESLAV

Baráž je tu. S Chomutovem začínáme doma v 18:10!

9. 4. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M. l. B o l. – Je třeba rychle zapomenout na zklamání z posledního místa ve skupině o udržení a úspěšně vstoupit do baráže. V sobotu 10. dubna vypukne před kamerami České televize tuhý boj o extraligovou příslušnost. Přijďte boleslavské hokejisty podpořit v utkání proti houževnatému vítězi první ligy, kterým je KLH Chomutov. Zápas začíná v 18:10.

Aktuality

Chomutov není pro Boleslav neznámým soupeřem. Podle statistik z prvoligových dob má ve vzájemných zápasech lepší bilanci BK Mladá Boleslav (podrobně čtěte tady). Právě přes soupeře z podhůří Krušných hor vedla boleslavská cesta do extraligy, když prvoligové finále v sezóně 2007/2008 ovládla výsledkem 4:0. V následné baráži 4:1 na zápasy vyřadila z nejvyšší soutěže Ústí a zaujala jeho pozici, kterou musela po roce obhajovat.

A nyní čeká svěřence trenéra Tlačila boj o záchranu znovu. Výhod mohou mít Středočeši hned několik. Například si stačili po play-out alespoň částečně odpočinout, zatímco Chomutov rozhodl o svém prvoligovém triumfu nad Ústím až v sedmém zápase. Další nespornou výhodou může být i boleslavská zkušenost s baráží nebo pravidelné měření sil s nejlepšími týmy v republice, které mužstvu také určitě přidají na kvalitě.

Euforie v týmu soupeře

Chomutov se do play-off první ligy kvalifikoval ze druhého místa po kvalitní základní části, ve které se mužstvu nedařilo pouze v první polovině prosince. Po zbytek sezóny podával tým plný zkušených hráčů kvalitní výkony, z čehož také pramenil zisk rovné stovky bodů ze šestačtyřiceti zápasů.

K titulu vedla cesta přes Znojmo ve čtvrtfinále, Olomouc v semifinále a jak již bylo řečeno, ve finále padlo Ústí. Tahounem týmu v play-off se stal Radek Duda (4+17), kterého si mnozí pamatují jako rebela z extraligy. Dalšími produktivními hráči jsou Milan Kraft (6+13) a Zdeněk Skořepa (6+12). Nejpilnějším střelcem je exslávista David Hruška (8+4), vyrovnanou brankářskou dvojici tvoří Jan Chábera a Miroslav Hanuljak.

Na druhé straně barikády

Jako obvykle se na straně soupeře najdou hráči, kteří byli dříve spjati s Bruslařským klubem. Právě na brankáře Jana Cháberu si jistě mnozí boleslavští fanoušci v dobrém vzpomenou. A není to tak dávno, co ve městě automobilů působili útočník Václav Eiselt, Tomáš Brňák nebo Marek Posmyk.

Ze současných chomutovských hráčů v minulosti hráli za Mladou Boleslav také Michal Jeslínek, David Všetečka a Jiří Gombár, který však v baráži stoprocentně nenastoupí, neboť za Severočechy neodehrál dostatečný počet zápasů.

Boleslav v následujících dnech nečeká lehký úkol, ale tento zkušený tým má rozhodně na to, aby dokázal, že do elitní čtrnáctky tuzemských týmů patří!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 18:00 | DOR
BK Mladá Boleslav
Rytíři Kladno