BK MLADÁ BOLESLAV

Jsem rád, že jsme extraligu udrželi, slavil David Vrbata

18. 4. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté se pomalu stávají experty na barážové boje. Ve třetím pokračování záchranářských bojů zvítězili i v pátém zápase 5:1 a sérii ovládli celkově 4:1 na zápasy. A radost to byla v Metrostav Aréně opravdu extraligová! “Věděli jsme o co hrajeme, máme velkou radost,“ radoval se David Vrbata.

“Oddychli jsme si,“ ulevil si boleslavský úročník. “Jsem rád, že i když jsme závěr sezóny nezvládli, tak že jsme extraligu v Boleslavi udrželi!“ vyprávěl Vrbata, zatímco za ním domácí fandové slavili přímo na ledě.

“Věděli jsme o co hrajeme, baráž jednoduchá nebyla, protože Chomutov hrál dobře,“ ocenil houževnatého soupeře. “Všichni si mysleli, že je přejedeme, ale druhý domácí zápas jsme nezvládli, a o to těžší jsme to měli,“ vrátil se k týden starému utkání, které poslalo lepší karty do rukou soupeře.

Boleslav ale zdánlivou nevýhodu venkovního prostředí přetavila ve svůj prospěch. “Venkovní zápasy jsme zvládli. Nemyslím si, že by nám sem poslední zápas přijeli odevzdat, bojovali do poslední chvíle. Rozhodující byla přesilovka 5 na 3, ve které jsme odskočili,“ uzavřel boleslavský rodák.

Podobně se ulevilo i Michalu Supovi, podle něhož byla rozhodující produktivita. “Dávali jsme góly, zatímco Chomutov moc šancí neměl. Dva zápasy u nich jsme hráli mnohem líp, než ten druhý u nás doma,“ také vyzdvihl dvě výhry venku. “Celý zápas byl v naší režii. Jsem rád, že jsme jim nedali šanci. Určitě je každé vítězství důležité a máme co oslavovat!“