BK MLADÁ BOLESLAV

Sezona dvou tváří, hodnotí uplynulý ročník dosavadní sportovní manažer Luděk Bukač

20. 4. 2010
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Výborná první část sezony, poté výsledkový úpadek a nakonec triumf v baráži. Hokejisté BK Mladá Boleslav zažili sezonu jako na houpačce. Jak viděl uplynulý ročník dosavadní sportovní manažer Luděk Bukač (na snímku)? “Tím, že jsme se na konci sezony zachránili, můžeme být částečně spokojeni. Já osobně však spokojený nejsem, protože mužstvo mělo na víc,“ přiznává.

“Sezona v našem podání měla dvě tváře. V první polovině sezony jsme hráli nad naše očekávání a myslím si, že celkově i nad naše možnosti. Nasbírali jsme hodně bodů, ale úspěšná část skončila domácím zápasem s Litvínovem. I když jsme se dostali do vedení 3:0, naprosto trestuhodně jsme prohráli 3:5,“ říká v úvodu.

Od té doby se už týmu výsledkově tolik nedařilo. “Postupně šla naše výkonnost dolů a v prosinci, lednu a únoru jsme podávali špatné výsledky. Hlavně na domácím ledě jsme nebyli schopni posbírat víc bodů,“ lituje neúspěšného období.

Důvodů, proč došlo k hernímu propadu, existuje podle Bukačových slov několik. “Zaprvé nám chyběli jeden nebo dva hráči, kteří by byli schopni dát gól. Mužstvo se s produktivitou trápilo v první extraligové sezoně a to samé letos. Aby tým udržel výkonnost, musí v něm být ještě dva kvalitní hráči,“ soudí.

Týmu podle sportovního manažera Bruslařského klubu chyběly také agresivnější typy hráčů. “Mužstvo potřebuje přímočařejší pohyb a větší tlak před brankou. Pokud jde komplexně o tým, ani v lednu jsme nehráli úplně špatně, ale spoustu zápasů jsme prohráli o gól, což dostává mužstvo psychicky pod tlak. Trošku jsme navíc klesli i po fyzické stránce. Všechno tohle jsou důvody, proč jsme skončili tam, kde jsme skončili,“ uvádí s odkazem na baráž.

Souboj s Chomutovem Boleslavští zvládli a vyhráli 4:1 na zápasy. “Zkušenosti s baráží z předchozích let hrály určitou roli, ale především si myslím, že mezi mužstvy byl velký kvalitativní rozdíl. I když jsme v extralize skončili poslední, měli jsme podstatně lepší mužstvo než vítěz první ligy,“ podotýká. “Začátek baráže jsme si jenom zkomplikovali tím, že jsme první dva domácí zápasy odehráli neklidně a druhý zápas jsme si víceméně prohráli sami.“

Luděk Bukač při ohlédnutí za sezonou zmiňuje také některé jednotlivce. “Myslím si, že Marek Schwarz odchytal super sezonu. Ale i Michal Valent, kdykoliv nastoupil, podal také velice dobrý výkon. Měli jsme dobré obránce, ale i v útoku jsou hráči, kteří v příští sezoně mohou mít nárůst kvality - ať je to Lukáš Pabiška, Michal Macho nebo Zdeněk Bahenský. Ale i vlastní hráči, kteří jsou tu už déle. Nikola Gajovský či Lukáš Handlovský, to jsou všechno mladí kluci a měli by se zlepšovat,“ uzavírá.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav