BK MLADÁ BOLESLAV

Povede se boleslavským hokejistům i druhé utkání v Benátkách?

4. 9. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Už druhý přípravný zápas sehrají před startem první ligy hokejisté Mladé Boleslavi v Benátkách nad Jizerou, když na ledě finalisty loňského play-off druhé ligy před týdnem uhráli remízu 2:2 s Libercem. Do cesty se nyní postaví Dukla Jihlava, se kterou se již Středočeši jednou v rámci přípravy utkali. Odvetný duel se hraje na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou ve středu 5. září od 17:30 a pochopitelně můžete sledovat náš podrobný on-line přenos!

Kabinu jihlavských hokejistů opustil Jiří Řípa (Ostrava). Jaroslav Suchan s Janem Dušátkem zamířili do Havlíčkova Brodu, Petr Kaňkovský ukončil kariéru, Marian Morava kývl na nabídku Komety Brno, Ota Lazorišák se stěhuje do Havířova a Tomáš Čachotský si zahraje extraligu v dresu Znojma.

Do Dukly zamířil švýcarský gólman Kaspar Zgraggen (EHC Bern) a Vladimír Říha přichází ze Znojma. Z různých klubů hostují na Vysočině Pavel Suk, Josef Slavík, Jiří Kubát, Ondřej Ježek, Michal Klíma, Jiří Hanzal a Martin Balčík. Dukla si vyhlédla také z Chrudimi Karla Nekvasila, Radek Míka přišel ze Sparty a zkušený Bedřich Ščerban z Třebíči.

Klub z Vysočiny uskutečnil také několik hráčských změn s Mladou Boleslaví. Bratři Krupkové a Petr Štrach do Dukly přestoupili a Tomáš Hradecký je v Jihlavě pouze na hostování. Naopak volání středočeského týmu vyslyšel Petr Vlk a Jonáš Fiedler.

Jak už jsme uvedli, Mladoboleslavští se s Jihlavou nepotkají v přípravě poprvé. Před necelým měsícem na ledě Dukly hosté zvítězili 4:1, když góly stříleli Kuchyňa – Jindra, Rumpel, Fiedler a Nouza.

Mladá Boleslav nastoupila proti Jihlavě v sestavě: Šindelář - Lukáč, Wagenhoffer, Všetečka, Kolafa, Jindra, Tondr, Drábek, Bauer - Hradecký, Gajovský, Vlk - Fiedler, Gombár, Nouza - Rozsíval, Rumpel, Eiselt - Sedlák, Mikulík, Handlovský.

Zatím poslední přípravné utkání sehrála Jihlava v pátek proti Havlíčkovu Brodu. Vyrovnaný duel rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější domácí Rebel. Za hosty se prosadili Ščerban, Nekvasil, Suk, Štrach a Slavík.

Jihlava nastoupila proti Havlíčkovu Brodu v sestavě: Řehoř - Ščerban, Štrach, Kuchyňa, Staněk, Míka, Duben, Martinka, Balčík - Krupka L., Bakus, Rytnauer - Říha, Hradecký, Suk - Krupka M., Hanzal, Nekvasil - Ježek, Kubát, Slavík.

To Boleslavští se ve čtvrtečním střetnutí s Mostem nepřiblížili ani k nerozhodnému výsledku, přestože vedli už od 21. vteřiny díky trefě Gombára. Severočeši vývoj zápasu otočili a zvítězili 4:1.

Mladá Boleslav nastoupila proti Mostu v sestavě: Halmoši – Jindra, Všetečka, Macháček, Lukáč, Bauer, Drábek, Wagenhoffer, Kolafa – Gombár, Nouza, Fiedler – Eiselt, Sýkora, Rumpel – Gajovský, Handlovský, Vlk – Loskot, Ivan, Chamrád.