BK MLADÁ BOLESLAV

Hráči vyměnili tenisky za brusle

20. 7. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. - Hokejisté zahájili v úterním dopoledni druhou část letní přípravy, která se již odehrává na ledě. Ta, včetně suché části, prodělala změny. „Byla jiná, protože si myslíme, že musíme jít novým směrem,“ vysvětluje svou strategii trenér Jan Tlačil s tím, že chce změnit hru v nejvyšší soutěži, protože s ní není spokojený.

Na hráče proto čekaly novinky, které se týkaly především fyzické připravenosti. Nedbalo se tak na vytrvalost, jako spíše na výbušnost a sílu, která má přispět i k lepšímu hernímu projevu týmu. „Začali jsme úplně jinak. Změnili jsme systém, klademe důraz na dynamiku,“ vysvětluje.

Tomuto pojetí hry se také přizpůsobuje složení mužstva. „Naše ofenzivní síla není taková, jakou bychom potřebovali,“ říká a vzhlíží k příchod dvou posil do útoku. Těmi budou dva Kanaďané: Darrell Hay a Jordan Krestanovich, kteří se zatím za oceánem připravují individuálně. K týmu by se oba měli připojit do čtrnácti dnů. „Dravost Kanaďanů je známá, proto hledáme tímto směrem,“ odůvodňuje jejich příchod Jan Tlačil.

Během léta trénovali na boleslavském zimním stadionu mládežnické reprezentace, a tak mužstvo mělo šanci párkrát si na ledě zatrénovat. Proto Jan Tlačil věří, že adaptace na bruslích bude rychlejší. První trénink na ledě neabsolvoval pouze Boris Žabka, kterého trápí svalové zranění, ale nemělo by to být nic vážného.

Tým čeká osm přípravných zápasů, což není závratně mnoho, avšak podle trenéra Tlačila je množství při spodní hranici plně dostačující. „Hráli jsme dlouho, nechceme proto hráče unavovat. Chceme, aby měli chuť a vydržela jim i na tu náročnou sezónu,“ uzavírá boleslavský stratég.