BK MLADÁ BOLESLAV

Zatím si vybírám z nabídek, které už mám, říká útočník Jaroslav Bednář

11. 8. 2010
Autor: Jan Matyáš
M l. B o l. - Společně s mužstvem BK Mladá Boleslav se na ledě připravuje třiatřicetiletý hokejový útočník Jaroslav Bednář (na snímku). Muž, který v sezóně 2007/2008 slavil titul v dresu Slavie a o rok později vyhrál kanadské bodování extraligy, zůstává zatím bez angažmá. Jestli by svou budoucnost mohl spojit právě s Bruslařským klubem, zůstává zatím otázkou...

Vy jste se připravoval na nadcházející sezónu v KHL, zájem o vaše služby měl Lev Hradec Králové. Ten nakonec svolení ke startu v prestižní soutěži nedostal. Jak to proto aktuálně vypadá v případě nového angažmá. Rýsuje se něco?

Momentálně se domlouváme s agentem. Dáváme dohromady a zvažujeme všechny možné situace a varianty přicházející v úvahu. Pochopitelně chceme vybrat a upřednostnit tu nejlepší. Relativně mám na konečné rozhodnutí ještě dva až tři týdny času. Zatím mě proto nic netlačí. Navíc se v Mladé Boleslavi mohu připravovat na ledě, to je pro mě obrovská výhoda. V srpnu před sezónou je to dost podstatná záležitost. Pokud jde ale o mou budoucnost, zatím je vše takříkajíc na mrtvém bodě. Vybírám si z nabídek, které už mám.

Je zřejmé, že konec možného působení Hradce Králové v Kontinentální lize právě samotnou přípravu asi zkomplikoval. Jak moc?

Asi tak, že jsem se vlastně vrátil zpátky na sucho. Dva týdny jezdil na kole a vrátil se do kolejí vybírání týmu. Jinak se nemění vůbec nic. Už jsem říkal, že loni v červnu jsem byl z toho, že nemám smlouvu, nervózní. Letos je půlka srpna a zůstávám v naprostém klidu. Probíral jsem to s kamarádem a ten tomu nechtěl věřit. Tedy tomu, že za měsíc začíná liga, já nemám nic podepsáno a přesto jsem v klidu. Je to tím, že čekáme rodinu. Ta je pro mě prvořadá.

Co všechno jste letos během zmíněné suché přípravy stihl?

Asi 1500 kilometrů na kole v kopcích, což je myslím dobré. I s ohledem na to, že zkraje přípravy se objevily zdravotní problémy a já byl pohybově omezený. Nemohl jsem dělat věci, které jsem v tréninku absolvoval předtím. Takže jsem sedl na kolo a musím říci, že se cítím podstatně lépe než loni.

Zpátky k vaší hokejové budoucnosti. Máte představu o tom, kde byste chtěl hrát? Je to tak, že na prvním místě je pro vás zahraniční angažmá?

Není! V člověku se ty pocity, poté co se nevyvedl Poprad, míchají. Dneska se na rodinu dívám jako na bod číslo jedna. Už kvůli očekávanému porodu se mi teď nikam moc nechce. Samozřejmě na druhou stranu pokud se objeví nějaká zajímavá nabídka a zajímavé místo i s ohledem na rodinné zázemí, tak bych to řešil. Čím víc se ale blíží porod, tím víc mě to táhne k tomu, abych zůstal doma.

Nedá mi, abych se nezeptal – existuje v tuto chvíli možnost, že byste zůstal v Mladé Boleslavi?

Nevím. Je to otázka jednání, které ještě vůbec nezačalo. Jak už jsem řekl, budu se dívat na tu nejlepší nabídku a to pořád platí.

Zeptám se ještě trochu jinak: Obléknete boleslavský dres v některém ze zápasů Tipsport Cupu?

To se mě ptal nový sportovní manažer Milan Hnilička, jestli bych si nechtěl zahrát nějaké přípravné zápasy a já řekl ano. Určitě budou i jiné přípravné duely mimo Tipsport Cup a já bych chtěl chytit to zápasové tempo.

Mimochodem, Mladá Boleslav byla jediná, která vám podala pomocnou ruku?

Ano. Byla to pomoc generálního manažera Cyrila Suka. Oslovil mě a za tu nabídku jsem mu hrozně vděčný.

Jak jste vlastně doposud vnímal a vnímáte boleslavský hokej?

Je to mužstvo, které je v extralize pořád, dá se říci, nováčkem. V nejvyšší soutěži se zabydluje. Klub čeká ještě spousta práce. Asi ne náhodou do Mladé Boleslavi proto přišel jako manažer Milan Hnilička. Je vidět energie a touha vedení po play-off a dalších vyšších cílech. Já mám tyhle motivační prvky hrozně rád a líbí se mi to.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav