BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav čeká první přípravné utkání na cizím hřišti, v rámci Tipsport Cupu zajíždí do Hradce Králové

11. 8. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Pro Bruslařský klub je nachystán náročný program. Po vítězném utkání s Ústeckými Lvy měli hráči pouze jeden den na odpočinek, a už znovu vyrážejí k utkání druhého kola Tipsport Cupu, které je zavede do východočeského Hradce Králové. Zde změří síly s místním prvoligovým týmem, který podobně jako Boleslavští zahájili letní turnaj vítězstvím. Zápas bude zahájen ve čtvrtek 12.8. od 18:00.

HC VCES Hradec Králové zatím sehrál v letošní přípravě tři utkání. Neprve si Východočeši snadno poradili s Rebely z Havlíčkova Brodu 5:1, v následujícím utkání ale selhali proti Benátkám nad Jizerou a podlehli prvoligovému soupeři 2:3. Chuť si Hradečtí spravili v prvním utkání Tipsport Cupu, když získali cenný skalp extraligového Kladna po vítězství 4:3.

Na poslední střetnutí s Mladou Boleslaví v rámci Tipsport Cupu asi hradečtí hokejisté nevzpomínají rádi. Z Metrostav Arény si Východočeši odváželi výprask od čerstvého extraligového nováčka 2:7. Dvakrát se trefili shodně Kubeš a Tomas, z nichž ani jeden už v Mladé Boleslavi nepůsobí. Po jedné brance si připsali Boháč, Jindra a Drábek.

Hradecký kádr postihl přes léto exodus. Tým opustilo hned osm hráčů, z nichž nejcitelnější ztrátou je odchod pilíře hradecké obrany Milana Karlíčka. Ten se rozhodl na rok zkusit štěstí v německé lize, kde bude oblékat dres Freiburgu. Jako jediná zvučnější náhrada přišel z polského týmu Zagłębie Sosnowiec útočník Miroslav Fišer. Zbytek týmu byl doplněn o juniorské hráče. Po zboření snu o účasti hradeckého Lva v kontinentální lize, nastupuje za tým i Otakar Janecký ml.

Za Hradec Králové dodnes hraje Jiří Kadlec, na kterého jistě vzpomíná nemálo fanoušků Mladé Boleslavi. Šikovný útočník se těšil u mladoboleslavských fanoušků takové oblibě, že v anketě hokejista století u příležitosti oslav 100 let výročí vzniku klubu obsadil 10. místo. Tento výjmečný hokejista i ve svých devětatřiceti letech stále dokazuje, že hokejové řemeslo ovládá. V necelých dvou přípravných utkáních si připsal čtyři kanadské body (2+2). Bystrému pozorovateli jistě neuniklo ani známé jméno v kolonce odchodů. Jaroslav Jágr, který chytal v Mladé Boleslavi, se z Hradce stěhuje do Písku.

Pozor! Utkání bude odehráno na Malé hale hradeckého ČEZ stadionu a vstupné bude činit 30Kč!