BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Tlačil: Těší nás podpora fanoušků i na venkovních přípravných zápasech

13. 8. 2010
Autor: Jan Matyáš
H r. K r á l o v é – Čtvrteční večer byl pro boleslavské hokejisty příjemný. Do sítě prvoligového Hradce Králové nasázeli sedm gólů, sami v rámci druhého utkání Tipsport Cupu jen dvakrát inkasovali a po závěrečné siréně se tak mohli těšit z hladké výhry 7:2. Potěšil je také zájem fanoušků, kteří do východočeské metropole dorazili po vlastní ose. "Samozřejmě, že jsme je v hledišti zaznamenali. Hraje se jinak, když má tým podporu z publika," přiznal trenér Jan Tlačil (na snímku).

"Jsem samozřejmě spokojen s výsledkem. Dát sedm gólů, s tím musí být vždy spokojenost," pochvaloval si po utkání boleslavský trenér Jan Tlačil a přidal další hodnocení: "Na druhou stranu se objevily některé hluché chvilky v obranné činnosti, to musíme ještě vylepšit. Spokojenost musí být také se vstupem do zápasu. Na tom pracujeme a jedno to střídání se dvěma góly bylo opravdu fantastické. Povídáme si o tom v kabině a chceme, abychom právě tohle uměli."

Pravdou ale je, že Hradečtí o dva dny dříve vyhráli na ledě kladenského Vagnerplastu. Jana Tlačila to ovšem neznepokojovalo. "Ne, my chceme hrát každý zápas na sto procent. Je nám jedno, proti komu hrajeme. Samozřejmě hráči to asi vnímají. My ale chceme, abychom tempo zápasu určovali sami. Na to trénujeme a jsme rádi, že se nám to takovým způsobem podařilo v Hradci. Hráčům chci poděkovat. Když ještě vylepšíme defenzivní činnost, mohlo by to fungovat."

Pochvalu si ovšem nezaslouží jen hráči. Na hradecký led mužstvo přijela povzbudit početná skupina fanoušků a to je potěšující fakt. "Těší nás, že nás fanoušci jezdí podporovat ven i na přípravné zápasy. Samozřejmě jsme je v hledišti zaznamenali a jsme rádi, že nám pomohli. Jinak se hraje, když tým vnímá i podporu z publika," dodal Jan Tlačil.

V kabině domácích hokejistů bylo znát zklamání. Hradečtí si po kladenské výhře věřili. "Co nám utkání ukázalo? Oproti Kladnu to byl jinačí zápas. Boleslav byla rychlejší a dynamičtější. Navíc soupeři nahrála skutečnost, že během úvodních dvou minut dvakrát skóroval, což naopak nám moc nepřidalo. Postupem času jsme se snažili hru vyrovnat, měli i nějaké šance, bohužel je ale neproměnili. Naopak Mladá Boleslav hru jasně kontrolovala," přiznal jeden z hradeckých trenérů Jiří Slabý. Mimochodem muž, který v minulosti dlouhých šestnáct let hájil mladoboleslavskou branku.

Přímo se pak nabízela otázka mířící ke srovnání úvodních dvou soupeřů Hradce Králové na úvod Tipsport Cupu. Tedy Vagnerplastu Kladno a právě Bruslařského klubu. "Při našem premiérovém vystoupení v Kladně byl horší led, než v naší druhé hale při čtvrtečním souboji. Každopádně Boleslav vypadala o třídu lépe, než Kladno. Je to ale příprava, nevíme, v jaké fázi oni jsou, jaký měli trénink. Kladenští ale byli těžkopádnější. Boleslav na nás naopak od úvodního vhazování vlétla. Byla o dost rychlejší," dodal Jiří Slabý.