BK MLADÁ BOLESLAV

V Boleslavi se připravuji každý rok, hlásí útočník Radim Vrbata

16. 8. 2010
Autor: Jan Matyáš
M l. B o l. - Mladoboleslavský hokej vychoval řadu osobností. K těm nejznámějším patří bezesporu útočník Radim Vrbata (na snímku). Útočník Phoenixu se v létě pravidelně vrací do míst, kde nejen hokejově vyrůstal, ale které také považuje za svůj domov. A boleslavský zimák? Cestu na něj zná určitě poslepu. Na ledě s extraligovým týmem trénuje každé léto. A to letošní není výjimkou...

Radime, co už máte v přípravě na nový ročník NHL vlastně za sebou?

"Druhý týden v Mladé Boleslavi už trénuji na ledě. To znamená, že suchou část přípravy mám kompletně za sebou. Těch pár týdnů zbývajících do odletu už dostane přednost právě led. V Boleslavi se připravuji každý rok, nikdy tady není problém, vše je v pohodě."

Jaké pocity zažíváte v okamžiku, kdy přecházíte právě na led? Těší vás, že sezóna už je na dohled? Nebo naopak lamentujete nad tím, že start kanadsko-americké NHL se nezadržitelně blíží?

"Každý je určitě rád, když suchá příprava končí a člověk jde znovu na led. Určitě je ale třeba myslet také na odpočinek, být bez toho ledu. Myslím si ovšem, že tréninku na suchu už bylo dost a bylo třeba opět vyjet na led."

Během léta hokejisté ze zámoří odehrají některé exhibice. Vy jste se objevil pouze při jediné. Plánujete ještě nějaký zápas?

"Exhibice při otevření zrekonstruovaného zimního stadionu v Litoměřicích byla jediná. Do odletu už přeci jen tolik času nezbývá."

Přemýšlíte už o startu zámořské soutěže nebo je ještě brzy spřádat konkrétní plány?

"Aktuálně spíše myslím na to, jak se dostat do formy na ledě. Jak ještě něco natrénovat a nabruslit, než začne kemp. Myšlenky na novou sezónu se objeví až potom v Phoenixu."

Ta nadcházející sezóna ale přeci jen bude jiná. I když pro vás zase tak moc ne. Start NHL v Praze už jste zažil, teď vás před českými fanoušky čeká dvojzápas proti Bostonu...

"Ani v tomto případě o konkrétním hokeji ještě příliš nepřemýšlím. O pražském startu NHL ale pochopitelně moc dobře vím. To především kvůli tomu, že se hodně lidí ptá na lístky." (smích)

Děkujeme za rozhovor.