BK MLADÁ BOLESLAV

K přátelskému utkání na jih Čech

23. 8. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté jedou v úterý 24. srpna k přátelskému utkání do Českých Budějovic. Zkrátí si tak týdenní čekání na domácí klíčový duel Tipsport Cupu s Libercem. Zápas proti Jihočechům startuje v 17:30.

S Českými Budějovicemi hrává Boleslav vyrovnaná utkání. Loňský ročník extraligy, ve kterém čtyři utkání neskončila po základní hrací době, budiž důkazem. Boleslav vyhrála dvakrát na nájezdy, Mountfield jednou v prodloužení a jednou v penaltách.

Jako na houpačce

Pohled na budějovické výsledky letošních přípravných zápasů je pořádným zhoupnutím. Dosavadních osm utkání připravilo Jihočechům čtyři výhry a čtyři prohry. Navíc se všechny výsledky pravidelně střídají: výhra, prohra, výhra, prohra… Minulé utkání ztratili Budějovičtí na ledě Kladna v poměru 1:2. Znamená to tedy, že vyhraje Boleslav?

Budějovická minulost

Před novou sezonou zamířil z Českých Budějovic do Mladé Boleslavi na hostování obránce Petr Macháček. Opačným směrem se po skončení hostování v Bruslařském klubu vydali Jiří Ferebauer a Tomáš Frolo, ale ani jeden z dvojice již na soupisce českobudějovického “A“ týmu nefiguruje. S úterním soupeřem má spjatou minulost i současný trenér Boleslavi Jan Tlačil, jenž Mountfield vedl do října roku 2009.

Zemětřesení v kádru

Před sezónou 2010/2011 svléklo dres Mountfieldu hned třináct hráčů. Namátkou: Petr Gřegořek, Josef Melichar, Tomáš Vak, Michal Hudec nebo Ondřej Veselý. Nově na lavičku Jihočechů usedlo devět hráčů. Třeba exsparťané René Vydarený a Jakub Langhammer, z Liberce přišel Pavel Kašpařík a z Ústí bratři Michal a Roman Pšurní.