BK MLADÁ BOLESLAV

S Libercem v přímém souboji o první místo

25. 8. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Pouze vítězství nad Libercem v základní hrací době znamená postup Mladé Boleslavi. Všechny ostatní výsledky posunou do vyřazovací fáze poháru Tygry. Ve čtvrtek 26. srpna však nepůjde jen o hokej. V Metrostav aréně se budou vybírat peníze na záplavami zpustošený Mníšek. Utkání startuje v 17:30.

Liberci se daří

Liberec v přípravě válí. V Tipsport Cupu neprohrál ani jednou a s devíti body vede tabulku skupiny B. Čtvrteční soupeř prohrál pouze dva přípravné zápasy, oba o jedinou branku. Nejprve nestačil na mistrovské Pardubice (3:4), poté podlehl na turnaji ve Švýcarsku Ambri – Piottě 4:5, přestože vedl již 4:0. To byl jediný významný výpadek Liberce v přípravě.

V kádru libereckého mužstva došlo k více odchodům než příchodům. Nejvýznamnějšími změnami jsou odchody Václava Nedorosta (Novokuzněck – KHL) a Milana Bartoviče (Mytišci – KHL). Tým opustil také brankář Tero Leinonen, jenž zamířil do švédského Linköpingu.

Tygří barvy budou od nové sezóny naopak hájit Marek Trončinský (Kladno), Tomáš Vak (Č. Budějovice) nebo Jaroslav Kudrna (Magnitogorsk). Z Novokuzněcku přišel ještě Miloslav Hořava a z Vítkovic přestoupil do severočeského týmu Tomáš Vošvrda.

Kdo tedy odjede ve čtvrtečním večeru s úsměvem na rtech s jistotou boje o výhru v Tipsport Cupu?

Hokej stranou

Jak jste již byli několikrát informováni, hráči a vedení BK Mladá Boleslav se rozhodli podpořit sbírkou obec Mníšek, kterou poničila srpnová povodeň. Peníze, které se i díky vám podaří shromáždit, převezme během utkání s Libercem osobně pan Roman Slezák, starosta postižené obce.

Pokud máte zájem pomoci už nyní, veřejná sbírka “Povodně Mníšek” má číslo účtu 238947851/0300, variabilní symbol 5272.

Děkujeme za pomoc!