BK MLADÁ BOLESLAV

David Vrbata: Každý takový gól potěší, i když je to jen příprava

26. 8. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Sedmadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi David Vrbata (na snímku) poslal svým ukázkovým gólem Bruslařský klub do semifinále Tipsport Hockey Cupu. Středočeši museli zvítězit v základní hrací době, aby z prvního místa skupiny B vyšťouchli Liberec. "Kluci mě chválili, že byl vážně pěkný," usmíval se útočník po zápase.

Útočník David Vrbata vsítil v 58. minutě rozhodující branku. Dobře věděl, že pokud chce Mladá Boleslav poustoupit, musí vyhrát v základní hrací době. Vrbata svůj parádní gól, kdy doslova vymetl horní část branky, bujaře oslavil hned na ledě. "Kluci mě chválili, že byl vážně pěkný," usmíval se i po zápase.

"Ale hlavně šlo asi o to, že jsme nemuseli ještě hrát dalších deset minu prodloužení," dodal se smíchem. "Každopádně každý takový gól potěší, i když je to jen příprava."

Sedmadvacetiletý útočník přiznal, že úvod zápasu rozhodně nebyl podle týmového gusta. "Hodně nás ovlivnil ten nepovedený začátek, byli jsme takoví ospalí, moc jsme nebruslili. Na jednu stranu asi můžeme být rádi, že jsme dostali jen jeden," naznačil nevesele. "Srovnalo se to asi až v momentě, kdy jsme vyrovnali."

První tři přípravné zápasy se středočeskému týmu vyvedly. Jenže byly "jen" proti prvoligovým soupeřům. Pak přišly dvě prohry s extraligovými protivníky. "Vnímali jsme tu situaci," připustil Vrbata. "Nechci říct, že jsme po těch třech prvních vítězstvích byli vyloženě v euforii, ale ten rozdíl ligy je asi prostě přeci jen znát. Najednou jsme hráli s extraligovým soupeřem, s Kladnem, kde mají hodně mladých kluků, a kde se hodně bruslí. Pak přišly Budějovice, kde jsme naprosto nezvládli třetí třetinu."

"Teď se nám povedlo konečně vyhrát," prohlásil. "Na nějaké hodnocení je po třech zápasech asi ještě moc brzy, ale každopádně je vidět, že je ještě pořád na čem pracovat."