BK MLADÁ BOLESLAV

Znojmo má nejspíš velice dobrý kádr, uznává Leo Gudas na adresu semifinálového soupeře

26. 8. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Oproti minulému přípravnému utkání s Jihočechy předvedli mladoboleslavští hokejisté diametrálně odlišný výkon. Krom úvodu utkání, kdy hráči Bruslařského klubu inkasovali po pouhých osmi vteřinách hry, ukázali velkou bojovnost a odhodlanost. A právě za tyhle prvky je trenér Leo Gudas (na snímku) chválil. "Bylo vidět, že si pár věcí, o kterých jsme se po utkání v Budějovicích bavili, vzali k srdci," prohlásil.

"Měli jsme hrozně špatný vstup do utkání, po osmi vteřinách jsme inkasovali. Myslím, že to ten začátek zápasu hodně ovlivnilo," pustil se asistent trenéra Tlačila do hodnocení zápasu. "Taky se nám projevila spousta nedostatků v obranné fázi, na které pořád intenzivně pracujeme, ale ještě to moc není vidět," přiznal Leo Gudas otevřeně.

"Na druhou stranu ale byla vidět velká bojovnost. Hlavně potom co jsme trochu proházeli pětky." A v právě v tomto prvku vidí jeden z lodivodů mladoboleslavského týmu největší rozdíl oproti minulému nepovedenému utkání na ledě Českých Budějovic, kde Boleslav inkasovala hned osmkrát. "Myslím, že je to právě v té bojovnosti a přístupu hráčů. Bylo vidět, že si pár věcí, o kterých jsme se po utkání v Budějovicích bavili, vzali k srdci."

Semifinále, do kterého se Mladá Boleslav probojovala přímým soubojem o postup s Libercem, je na plánu ve stejný den, v jaký měl Bruslařský klub hrát s Kladnem. "Budeme se muset s Kladnem dohodnout, na kdy to přeložíme, a kde to budeme hrát," informoval Gudas.

Hned nato plynule navázal svým odhadem o semifinálovém soupeři – Znojmu. "Týmy, které hrají nižší soutěž, mají vždycky vyšší motivaci proti celkům z vyšší soutěže. Pro nás to naopak bude utkání jako každé jiné. A nutno dodat, že pokud Znojmo porazilo všechny ty týmy, které porazilo, pak bude mít asi velice dobrý kádr," prohlásil uznale.

Na závěr Leo Gudas informoval o osudu dvou hráčů ze zámoří, kteří byli v Mladé Boleslavi na zkoušku. „Joe Jensen ani Jean-Michel Rizk už tu nejsou. Měli jsme ohledně nich poradu a rozhodlo se tak, jak se rozhodlo." O dalším přírůstku, který dorazil zpoza velké louže, zatím moc mluvit nechtěl. "Jordana Krestanoviche zatím hodnotit nebudu, je tady teprve krátce. Teprve se uvidí, co předvede."