BK MLADÁ BOLESLAV

Budou body i do třetice?

20. 9. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslařský klub zatím zažívá doslova raketový vzlet do nového ročníku. Jsou už jen tři týmy, které ještě neztratily ani jediný bod – a mezi nimi je krom Liberce a Pardubic i právě Mladá Boleslav. V rámci prvního kola přehráli svěřenci trenéra Tlačila Kladno, ve druhém zase porazili na domácím ledě Kometu Brno. A už po dvou dnech čeká Boleslavské další utkání doma. Tentokrát se v úterý 21. září postaví Třinci. Utkání začíná v obvyklých 17:30.

Aktuality

S Třincem neměli v létě Mladoboleslavští tu čest, a tak pojďme nejprve důkladně nakouknout pod pokličku parných letních dnů. Oceláři odehráli skoro těžko uvěřitelných 18 přípravných zápasů a to například i se slovenskými nebo polskými celky. Z toho všeho Třinec jen pětkrát prohrál, dvanáctkrát zvítězil po základní hrací době a jednou po samostatných nájezdech.

Pokud se zaměříme na výsledky s extraligovými soupeři, pak můžeme zmínit třeba vysoké výhry nad Vítkovicemi (4:0) či Zlínem (9:4). Třinec prohrál jen s Plzní (1:3) a poté v odvetě s Vítkovicemi (0:2).

Oceláři zaznamenali velice silné přírůstky do ofenzivních řad. Jejich dres nově obléká Martin Adamský z Plzně, Lukáš Havel ze Slavie, Václav Varaďa z Komety Brno a v neposlední řadě Lukáš Krajíček z Philadelphie Flyers. Krom toho teď Třinec zaměstnává ještě dva Kanaďany – Bryana McGregora a Guillauma Lefebvreho.

Z výraznějších jmen jmenujme co se týče odchodů především Jana Platila, který v současnosti hájí barvy Kladna, a připomeňme, že gólman Peter Hamerlík utrpěl hned v prvním kole zranění, které ho pravděpodobně dlouhodobě vyřadilo ze hry, a tak na jeho místě teď stojí neméně kvalitní brankář Tomáš Duba.

V rámci prvního kola zajížděli Třinečtí na horký led brněnského Ronda, kde nakonec zvítězili 3:2. Naopak v minulém kole, kdy hráli Oceláři poprvé před domácím publikem, se tři body nekonaly – Třinec podlehl mistrovským Pardubicím 1:3.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent – Jindra, Žabka, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben – Boháč, Divíšek, Milroy – Pabiška, Macho, Fabuš – Matějovský, Vrbata, Bahenský – Gajovský, Nouza, Handlovský

HC Oceláři Třinec: Duba - Hrabal, Zíb, Seman, Krajíček, Cartelli, Lojek, Vágner, Hudec - Růžička, Květoň, Kohn - Adamský, Peterek, Havel - Varaďa, Bonk, Polák - McGregor, Polanský, Hampl

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna| 21.9.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 3. kolo HC Oceláři Třinec
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 6 bodů umístění 9. místo, 3 body
9:5 skóre 4:5
5:2 (Brno) nejvyšší výhra 3:2 (Brno)
bez prohry nejvyšší prohra 1:3 (Pardubice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Tomáš Divíšek 3 body (1+2) nejproduktivnější hráč Vojtěch Polák 2 body (1+1)
Daniel Boháč 2 góly nejlepší střelec Vojtěch Polák, Lukáš Krajíček, Radek Bonk, Martin Růžička – všichni 1 gól
Tomáš Divíšek, Peter Fabuš 2 asistence nejlepší nahrávač šest hráčů 1 asistence
Tomáš Divíšek +3 nejlepší hráč v +/- David Květoň, Lukáš Zíb +1
sedm hráčů -1 nejhorší hráč v +/- 4 hráči -2
Darrell Hay 14 minut nejtrestanější hráč Lukáš Zíb 12 minut
Marek Schwarz 92,86 %
Michal Valent 93,55 %
úspěšnost brankářů Peter Hamerlík 93,1 %
Tomáš Duba 92,86
Marek Schwarz 3
Michal Valent 2
průměr inkasovaných gólů Peter Hamerlík 2,5
Tomáš Duba 2,5
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav