BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub se pokusí vyloupit Budvar Arénu

23. 9. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Raketový vstup Bruslařů z Mladé Boleslavi do sezóny poněkud přibrzdil ambiciózní Třinec, nyní je třeba ale v dobrých výkonech pokračovat dál! Další souboj o body nabídne poměření sil s Českými Budějovicemi. Mountfieldu se vstup povedl rovněž velice slušně a za Mladou Boleslaví zaostává o pouhý jeden bod. V Budvar Aréně startuje utkání čtvrtého kola v pátek 24. září od 17:30.

Aktuality

České Budějovice dokázaly ze tří úvodních utkání dvě vyhrát. Hned v prvním kole zaznamenaly porážku s Vítkovicemi, v dalších střetnutích už ale dělaly fanouškům jen radost a porazily favorizované celky Plzně a pražské Slávie. Nasbíraly tak zatím šest bodů z devíti možných.

Kádr Jihočechů prošel přes léto snad nejvýraznějšími změnami ze všech extraligových celků. Tým opustilo neuvěřitelných čtrnáct hráčů, přitom poměrně zvučných jmen. Jako příklad jmenujme Josefa Melichara, Ivana Humla, Tomáše Vaka nebo Petra Sailera.

Kariéru ukončil velezkušený brankář a Mistr světa z Vídně Roman Turek. "Romana zcela chápu. Odchod z vlastní vůle je ten nejtěžší, v hokejové kariéře je to ten nejsložitější krok," poznamenal k odchodu Turka sportovní manažer Českých Budějovic Josef Zajíc.

Jihočeši se proto musí v brankovišti spolehnout na mladého Jakuba Kováře, který se tak lehce dostal k postu brankářské jedničky. Už na Slavii Kovář naznačil, že překonat ho nebude o nic snažší, než jeho dnes už bývalého kolegu.

Při takovém exodu hráčů je jen logické, že podobně vysoký počet hráčů putoval na jih Čech. Ze Sparty přišli René Vydarený a Jakub Langhammer, z Komety obránce Jan Novák - mnozí jistě vzpomenou na jeho angažmá v městě automobilů. Budějovický dres oblékají i dvojčata Pšurných, kteří přišli z prvoligového Ústí nad Labem.

Sestavy z posledního kola

HC Mountfield České Budějovice: Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, J. Novák, Šulc, Tůma - Šimánek, Mikeska, Kuchejda - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Mertl, R. Pšurný, Podlešák

BK Mladá Boleslav: Valent – Hay, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Duben, Macháček, Žabka – Boháč, Divíšek, Nouza – Pabiška, Macho, Fabuš – Matějovský, Vrbata, Bahenský – Handlovský, Gajovský, Milroy – Loskot

Statistiky

Budvar Aréna | 24.9.2010 17:30

HC Mountdfield České Budějovice 4. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 6 bodů umístění 2. místo, 7 bodů
9:8 skóre 11:8
3:1 (Slavia Praha) nejvyšší výhra 5:2 (Kometa Brno)
1:3 (Vítkovice) nejvyšší prohra 2:3sn (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
René Vydarený 3 body (0+3) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 4 body (2+2)
Jiří Šimánek
Roman Pšurný, oba 2 góly
nejlepší střelec Tomáš Divíšek
Daniel Boháč, oba 2 góly
René Vydarený 3 asistence nejlepší nahrávač Tomáš Divíšek
Peter Fabuš
Esa Lehikoinen, všichni 2 asistence
5 hráčů +1 nejlepší hráč v +/- Tomáš Divíšek +5
4 hráči -1 nejhorší hráč v +/- Miroslav Duben -1
Jan Snopek 8 minut nejtrestanější hráč Darell Hay 14 minut
Jakub Kovář 91,58 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,86 %
Michal Valent 92,65 %
Jakub Kovář 2,67
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 3,00
Michal Valent 2,40
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav