BK MLADÁ BOLESLAV

Oslabení zvládáme perfektně, chválil své svěřence Tomáš Potěšil

25. 9. 2010
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Sobotní utkání proti Havlíčkově Brodu přineslo krom výsledku jediné pozitivum – hru v oslabení. Trenér juniorů však zdůraznil, že i přesto se s takovým počtem vyloučených dá jen těžko hrát. V zápase totiž boleslavští junioři navštívili trestnou lavici hned třináctkrát. Se složením mužstva je Tomáš Potěšil spokojený: “Pokud nám hráči, které máme, zůstanou, a nikdo neodejde, nemám o síle mužstva obavy.”

Havlíčkův Brod byl pro Boleslav novým soupeřem, se kterým se v předešlých letech v lize nikdy nesetkala. Věděli jste, co od svého soupeře můžete čekat?

Jak říkáte – velká neznámá. Před utkáním jsem si zjišťoval nějaké lajny. Jinak je známo, že soupeři z Moravy bývají vždy houževnatí a je těžké se proti nim prosadit.

Jak hodnotíte dnešní zápas? Ačkoli jste měli o poznání více vyloučených, skóre vypadá celkem jednoznačně.

Myslím si, že jsme dnes dostali celkem hloupý první gól. Co se týká trestů – celkem třicet čtyři trestných minut, to se nesmí stát. Téměř celý zápas jsme proseděli na lavičce. Na druhou stranu jsme v oslabení hráli perfektně. Musím za to kluky opravdu pochválit, že je ubránili tak, jak to máme nacvičené.

Jste spokojený se začátkem sezóny, plní hráči vaše očekávání?

Musím říct, že první zápas v Pardubicích byl o sto procent lepší. Tam jsme hráli výborně takticky. Dnes proti Havlíčkově Brodu to bylo o dost horší, nemůžeme se nechat tolik vylučovat. Já bych ten dnešní zápas hodil za hlavu a soustředil se na ten zítřejší (proti Jihlavě, pozn. red.).

Už jste v Boleslavi dost dlouho na to, abyste poznal své hráče. Myslíte si, že má tento tým na nějaký větší úspěch? Boleslavské mládežnické kategorie v posledních letech ztroskotávají v prvních kolech play-off.

To je samozřejmě předčasné hodnotit, víc budeme vědět po nějakém čtrnáctém patnáctém kole. Tým máme dobrý. Pokud nám tito hráči zůstanou, a nikdo neodejde, nemám o síle mužstva obavy. Myslím ale, že stačí, když se budeme v poklidu držet mezi prvními dvanácti týmy v lize. Budu rád, když nám do Vánoc zůstane tým pohromadě a třeba někdo z kluků dostane šanci mezi seniory v první lize. To si myslím, že je hlavnější než nějaký úspěch mezi juniory. Když se někdo dostane do první národní, budu spokojený.

Jakou si myslíte, že hraje roli přítomnost takového brankáře, jakým je Roman Will, v týmu?

Samozřejmě, že je dobré takového gólmana mít. Domnívám se, že ve své kategorii patří mezi špičku v republice. Ale jsou tu i jiní dobří hráči, kteří mají na to, aby hráli první ligu nebo třeba později i extraligu.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav